Dacia Jogger: Το εσωτερικό του σχεδιάστηκε σε υπολογιστή (vid)

Dacia Jogger: Το εσωτερικό του σχεδιάστηκε σε υπολογιστή (vid)

Dacia Jogger: Το εσωτερικό του σχεδιάστηκε σε υπολογιστή (vid)
Το Dacia Jogger είναι ήδη διαθέσιμο για παραγγελία στη χώρα μας, σε εκδόσεις βενζίνης και υγραερίου.

Στη σύγχρονη αυτοκινητοβιομηχανία οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές συνδράμουν στο αρχικό στάδιο σχεδίασης ενός οχήματος. Μέσω αυτών σχεδιάζεται όχι μόνο το εξωτερικό του αυτοκινήτου (πριν περάσουν σε ομοίωμα φυσικού μεγέθους από πηλό) αλλά και η καμπίνα των επιβατών.

Κάτι ανάλογο έκανε η Dacia για το Jogger, το νέο της οικογενειακό crossover με εσωτερικό για 5 ή 7 επιβάτες. Η πλατφόρμα CAVE (Cave Automatic Virtual Environment) που βρίσκεται στο τεχνικό κέντρο της Dacia στη Ρουμανία, χρησιμοποιήθηκε προκειμένου να βελτιωθεί η ευρυχωρία και η πρακτικότητα της καμπίνας του Jogger. Μέσω προσομοίωσης VR (εικονικής πραγματικότητας), αξιολογήθηκε κάθε λεπτομέρεια του εσωτερικού, πριν κατασκευαστεί το πρωτότυπο φυσικού μεγέθους.

Για τις ανάγκες των εικονικών δοκιμών «επιστρατεύτηκαν» 13 πελάτες που δοκίμασαν την καμπίνα του Jogger και κυρίως την τρίτη σειρά καθισμάτων. Το feedback που έδωσαν είχε ως αποτέλεσμα η δεύτερη σειρά να μετακινηθεί μπροστά κατά 20 χιλ. στο αυτοκίνητο παραγωγής, ώστε να υπάρχει περισσότερος χώρος για τους πίσω επιβάτες.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!