Volvo: Επιπλέον ενίσχυση της ηλεκτροκίνησης

Volvo: Επιπλέον ενίσχυση της ηλεκτροκίνησης

Volvo: Επιπλέον ενίσχυση της ηλεκτροκίνησης
Η Volvo αντλεί ακόμα περισσότερους πόρους από νέο πράσινο ομόλογο για τη χρηματοδότηση της ηλεκτροκίνησης.

Η Volvo συνεχίζει δυναμικά τον μετασχηματισμό της σε κατασκευαστή αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων, ενισχύοντας ακόμα περισσότερο τη χρηματοδότηση του προγράμματός της. Η εταιρεία εξέδωσε ένα ακόμα πράσινο ομόλογο, το δεύτερο κατά σειρά, στις 24 Μαΐου και κατάφερε να συγκεντρώσει 500 εκατομμύρια ευρώ. Οι επενδυτές που στήριξαν το ομόλογο προέρχονται από όλο τον κόσμο, ενώ οι προεγγραφές ξεπέρασαν κατά τρεις φορές την έκδοση του ομολόγου.

Το ποσό που μαζεύτηκε από το δεύτερο πράσινο ομόλογο αναμένεται να χρηματοδοτήσει την έρευνα και την ανάπτυξη ηλεκτρικών συστημάτων κίνησης για τα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα Volvo επόμενης γενιάς και την επένδυση στην τεχνολογία της αντίστοιχης νέας πλατφόρμας. Το υπόλοιπο ένα τρίτο θα επενδυθεί για την ενίσχυση της παραγωγικής ικανότητας της εταιρείας στα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Μέχρι το μέσο της τρέχουσας
δεκαετίας, στόχος της εταιρείας είναι οι μισές από τις παγκόσμιες πωλήσεις της να προέρχονται από αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ενώ μέχρι το 2030 η Volvo θα διαθέτει μόνο αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Volvo

Ο Μπγιόρν Άνβαλ, Οικονομικός Διευθυντής της Volvo Cars, τόνισε: «Η βιωσιμότητα βρίσκεται στο κέντρο του σκοπού λειτουργίας και της επιχειρηματικής μας δραστηριότητας, αποτελώντας κλειδί για τη μελλοντική μας επιτυχία. Το υψηλό ενδιαφέρον για το πράσινο ομόλογό μας είναι ενθαρρυντικό και αποτελεί μια σαφή ένδειξη ότι η αγορά πιστεύει στη Volvo Cars και στα επενδυτικά σχέδια που έχουμε εκπονήσει προκειμένου να υλοποιήσουμε τις φιλοδοξίες μας για το κλίμα. Επιβεβαιώνει, επίσης, τη δέσμευσή μας στη Συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα και την προσήλωσή μας στο να γίνουμε μία κλιματικά ουδέτερη εταιρεία».

Volvo

Το εξαετές πράσινο ομόλογο των 500 εκατομμυρίων ευρώ έχει σταθερό επιτόκιο με μη εξασφαλισμένη εξοφλητική προτεραιότητα και εκδόθηκε υπό το πρόγραμμα Euro Medium Term Note της Volvo Cars. Το ομόλογο λήγει στις 31 Μαΐου 2028, αποφέροντας σταθερό τοκομερίδιο 4,25%, που ισοδυναμεί με 291 μονάδες βάσης πάνω από το επιτόκιο αναφοράς mid-swap, και θα εισαχθεί στο Χρηματιστήριο του Λουξεμβούργου.

Volvo

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!