Η Lexus παρουσίασε το νέο RX (vid)

Η Lexus παρουσίασε το νέο RX (vid)

Η Lexus παρουσίασε το νέο RX (vid)
H ιαπωνική φίρμα παρουσίασε την πέμπτη γενιά του δημοφιλούς της SUV, το οποίο έρχεται πλήρως ανανεωμένο και με τρεις εξηλεκτρισμένες εκδόσεις.

Πίσω στο 1998 η Lexus αποφάσισε να κάνει το μεγάλο βήμα και λάνσαρε στην αγορά την πρώτη γενιά του RX το οποίο μέχρι σήμερα έχει σημειώσει περισσότερες από 3,5 εκατομμύρια πωλήσεις. Πλέον ήρθε η ώρα για την ιαπωνική μάρκα να αποκαλύψει την πέμπτη γενιά του μοντέλου, που είναι καθοριστική για το μέλλον της.

Το νέο Lexus RX έχει βασιστεί στη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία «Next Chapter», που περιλαμβάνει ένα αμάξωμα σχήματος ατράκτου που υλοποιήθηκε με την ενσωμάτωση της φιλοσοφίας spindle σε ολόκληρο το εμπρός τμήμα του οχήματος. Οι δημιουργοί του νέου RX άντλησαν επίσης έμπνευση από την σχεδιαστική κληρονομιά του μοντέλου και έτσι δημιουργήθηκε ένα SUV που είναι άμεσα αναγνωρίσιμο ως RX, αλλά με πιο δυναμικό και με αυτοπεποίθηση χαρακτήρα.

Lexus RX

Ο Κότζι Σάτο, πρόεδρος της Lexus International ανέφερε: «Για το νέο RX ήμασταν αποφασισμένοι να διατηρήσουμε το DNA κορυφαίας ποιότητας, οδηγικής άνεσης και φινέτσας της Lexus και να ανυψώσουμε την οδηγική εμπειρία στο επόμενο επίπεδο, προσφέροντας μία μοναδική Οδηγική Υπογραφή Lexus».

Lexus RX

Το νέο RX θα είναι διαθέσιμο στην Ευρώπη σε μία γκάμα τριών διαφορετικών ηλεκτροκίνητων εκδόσεων. Με το νέο RX 350h Hybrid Electric, η Lexus εισάγει μία αποδοτική λύση έναντι των χαμηλότερου κυβισμού κινητηρίων συνόλων diesel και βενζίνης. Η έκδοση αυτή αποδίδει 346 ίππους και 316 Nm ροπής, μέσω του τετρακύλινδρου κινητήρα 2,5 λίτρων και του υβριδικού συστήματος. Η έκδοση RX 450h+ ανεβάζει την ισχύ στους 302 ίππους και παράλληλα μπορεί να προσφέρει ηλεκτρική αυτονομία μέχρι και 60 χιλιόμετρα.

Και για τους οδηγούς που έχουν ως βαρόμετρο τις επιδόσεις, η Lexus παρουσιάζει το πρώτο Hybrid Electric turbo μοντέλο στην ιστορία της, το RX 500h, το οποίο συνοδεύεται από το σύστημα δυναμικού ελέγχου της μετάδοσης κίνησης DIRECT4. Διαθέτει έναν turbo κινητήρα 2,4 λίτρων με αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων, με την απόδοσή του να φτάνει τους 367 ίππους και τα 550 Nm ροπής. Επιπλέον μπορεί να πραγματοποιήσει την επιτάχυνση από στάση στα 100 χλμ/ώρα σε 5,9 δευτερόλεπτα.

Lexus RX

Επιπλέον η Lexus βελτιστοποίησε τα θεμελιώδη στοιχεία του SUV, όπως το κέντρο βάρους, τη ροπή αδράνειας, το μειωμένο βάρος, την ακαμψία και το σύστημα μετάδοσης κίνησης για τη δημιουργία μίας πιο φυσικής σχέσης μεταξύ του αυτοκινήτου και του οδηγού. Ο χειρισμός και η απόκριση είναι αποτέλεσμα της βελτιωμένης πλατφόρμας GA-K που προσφέρει βελτιωμένη ακαμψία αμαξώματος και χαμηλό κέντρο βάρους.

Αξιοποιώντας την τεχνολογία ασφάλειας της ιαπωνικής φίρμας, το RX διεθέτει την τρίτη γενιά του Lexus Safety System+, με βελτιωμένο Pre-Collision System, νέο Proactive Driver Assist και Extended Safety Package. Μία ακόμη σημαντική προσθήκη είναι ητελευταία πλατφόρμα πολυμέσων με το Hey Lexus Smart Voice Assistant και το Lexus Link app.

Lexus RX

Στο εσωτερικό, το οδηγοκεντρικό πιλοτήριο τύπου «Tazuna» εστιάζει στο να προσφέρει στον οδηγό άμεσο έλεγχο του οχήματος, σύμφωνα με την αρχή «Χέρια στο τιμόνι, μάτια στο δρόμο». Βελτιώνει επίσης την οδηγική εμπειρία με τη διαισθητική και «καθαρή» διάταξη, που υποστηρίζεται από μία νέα οθόνη αφής 14 ιντσών.

Δείτε παρακάτω το βίντεο της παρουσίασης του νέου Lexus RX.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!