Terramar, Tavascan, UrbanRebel: Τα επόμενα Cupra (vid)

Terramar, Tavascan, UrbanRebel: Τα επόμενα Cupra (vid)

Terramar, Tavascan, UrbanRebel: Τα επόμενα Cupra (vid)
Η γκάμα της σπορ μάρκας θα ενισχυθεί μέσα στην επόμενη τριετία με τα Terramar, Tavascan και UrbanRebel.

Στην πίστα της Τεραμάρ, στα προάστια της Βαρκελώνης, η Cupra «ξεδίπλωσε» τα σχέδια των επόμενων ετών. Πριν από 4 χρόνια εκεί ανακοινώθηκε ο μετασχηματισμός της Cupra από την οικογένεια σπορ μοντέλων της Seat σε μία ανεξάρτητη μάρκα, με πρώτο μοντέλο το Ateca. Πλέον έγιναν γνωστά τα προϊοντικά πλάνα για την επόμενη τριετία.

Τα αυτοκίνητα που θα πλαισιώσουν τα ήδη υπάρχοντα Leon, Formentor και Born είναι τα Terramar, Tavascan και UrbanRebel. Το λανσάρισμά τους θα έχει ολοκληρωθεί έως το 2025, με την Cupra να στοχεύει σε 500.000 πωλήσεις ετησίως. Και τα τρία νέα Cupra θα είναι εξηλεκτρισμένα, εφοδιασμένα είτε με αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα κίνησης είτε με υβριδικό.

Το μήκους 4,5 μέτρων Terramar θα κυκλοφορήσει το 2024. Πρόκειται για ένα σπορ μεσαίο SUV που θα διατίθεται σε εκδόσεις με κινητήρες εσωτερικής καύσης αλλά και ως plug-in υβριδικό (PHEV). Θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Audi στην Ουγγαρία, δίπλα στο Q3 Sportback και ως PHEV θα μπορεί να διανύσει έως 100 χλμ. αποκλειστικά με χρήση ενέργειας από την μπαταρία.

Cupra Terramar

Το Tavascan είναι ένα αμιγώς ηλεκτρικό coupe-SUV, με την έκδοση παραγωγής να διαφέρει ελάχιστα από το πρωτότυπο του 2019. Βασίζεται στην πλατφόρμα MEB του Ομίλου Volkswagen και λογικά θα είναι τετρακίνητο με δύο ηλεκτρικά μοτέρ, τα οποία θα αποδίδουν συνδυαστικά περίπου 300 ίππους. Η κυκλοφορία του θα γίνει επίσης το 2024.

Cupra Tavascan

Το UrbanRebel είναι - όπως μαρτυρά το όνομά του - ένα αυτοκίνητο για το αστικό περιβάλλον. Συνδυάζει τις διαστάσεις ενός σουπερμίνι (μήκος 4,03 μέτρα) με σχεδιαστικά χαρακτηριστικά crossover. Θα κατασκευάζεται από το 2025 στο εργοστάσιο της Seat στο Μαρτορέλ και κάνοντας χρήση της πλατφόρμας MEB-Lite θα είναι αποκλειστικά ηλεκτρικό.

Cupra UrbanRebel

Το ηλεκτρικό μοτέρ των 226 ίππων θα κινεί τους εμπρός τροχούς και θα χαρίζει επιτάχυνση 0-100 χλμ/ώρα σε 6,9 δευτερόλεπτα. Στην έκδοση με την μεγάλη μπαταρία, το UrbanRebel θα μπορεί να διανύσει έως 440 χλμ. μέχρι να χρειαστεί επαναφόρτιση. Τα τωρινά Cupra (Leon, Formentor και Born) θα ανανεωθούν το 2025.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!