Skoda Fabia RS Rally2: Λίγο πριν την αποκάλυψη

Skoda Fabia RS Rally2: Λίγο πριν την αποκάλυψη

Skoda Fabia RS Rally2: Λίγο πριν την αποκάλυψη
Ο διάδοχος του πετυχημένου αγωνιστικού βασίζεται στο μοντέλο παραγωγής τέταρτης γενιάς.

Το όνομα αλλά και teaser φωτογραφία του νέου της rally car έδωσε στη δημοσιότητα η Skoda. Το αυτοκίνητο που βασίζεται στο Fabia τέταρτης γενιάς θα φέρει το «RS» στο όνομά του, το οποίο σημαίνει «Rally Sport». Έτσι τονίζεται η σύνδεση αφενός με τα σπορ μοντέλα παραγωγής της τσέχικης μάρκας και αφετέρου με παλαιότερα αγωνιστικά, όπως το 130 RS.

Το Fabia RS Rally2 θα αποκαλυφθεί στο Μλαντά Μπόλεσλαβ την Τρίτη 14 Ιουνίου, όταν και θα δοθούν στη δημοσιότητα όλες οι σχετικές πληροφορίες. Ο προκάτοχός του, το Fabia Rally2 evo σημείωσε διεθνώς σχεδόν 1.700 νίκες σε διάφορους αγώνες στην κατηγορία του, ανάμεσά τους και τέσσερις στο Ράλλυ Μόντε Κάρλο. Κατέκτησε 6 παγκόσμιους τίτλους, ενώ η Skoda Motorsport κατασκεύασε 450 αυτοκίνητα για ιδιωτικές ομάδες. Το μερίδιο του αγωνιστικού Fabia στην κατηγορία Rally2 ήταν το 1/3 των συνολικών αγωνιστικών.

Η σύγχρονη γκάμα της Skoda περιλαμβάνει τρία μοντέλα με το σήμα RS: την Octavia RS, το Kodiaq RS και το ηλεκτρικό Enyaq Coupe RS iV. Η αρχή είχε γίνει το 2000 με την πρώτη Octavia RS, ενώ ακολούθησαν σπορ εκδόσεις του Fabia. Η τσέχικη μάρκα δεν έχει πάντως κάνει γνωστό αν θα ξαναδούμε Fabia RS στη γκάμα της.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!