Ηλεκτρικά tuk-tuk με μπαταρίες από SUV της Audi

Ηλεκτρικά tuk-tuk με μπαταρίες από SUV της Audi

Ηλεκτρικά tuk-tuk με μπαταρίες από SUV της Audi
Οι μπαταρίες από ηλεκτρικά αυτοκίνητα δοκιμών της Audi αποκτούν μία δεύτερη αποστολή στην Ινδία.

Οι μπαταρίες όταν ολοκληρώσουν τον κύκλο ζωής τους στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είτε ανακυκλώνονται είτε χρησιμοποιούνται σε σταθμούς αποθήκευσης ενέργειας. Τώρα η Audi σε συνεργασία με την γερμανο-ινδική start-up Nunam σκέφθηκαν μία ακόμη χρησιμότητα. Πήραν τις μπαταρίες από τα αυτοκίνητα δοκιμών e-tron και τις τοποθετούν στα τρίκυκλα rickshaws στην Ινδία.

Πρόκειται για τα tuk-tuk, όπως είναι γνωστά στην Ταϊλάνδη, τα οποία είναι διάσημα οχήματα μεταφοράς τουριστών. Το project περιλαμβάνει την μετατροπή τριών tuk-tuk σε ηλεκτρικά, τα οποία θα κυκλοφορήσουν στην Ινδία. Στόχος να γίνει συλλογή δεδομένων για το πώς μπαταρίες υψηλής τάσης μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποτελεσματικά σε τέτοια οχήματα αφού ολοκληρώσουν τον κύκλο ζωής τους στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Τα e-rickshaws θα χρησιμοποιούνται από τις αρχές του 2023 στην Ινδία από γυναίκες, προκειμένου να μεταφέρουν τα προς πώλησης προϊόντα τους στις αγορές. «Ακόμη και οι παλιές μπαταρίες παραμένουν πολύ ισχυρές», δήλωσε ένας εκ των ιδρυτών της Nunam. «Όταν χρησιμοποιούνται ορθά, μπορούν να έχουν μεγάλη συνεισφορά. Π.χ. να βοηθούν ανθρώπους να αποκτήσουν ένα εισόδημα, χωρίς να επιβαρύνουν το περιβάλλον».

Όσο για το πώς θα γίνεται η φόρτιση των μπαταριών στην Ινδία, η Nunam έχει τη λύση: μέσω φωτοβολταϊκών πάνελ θα φορτίζονται μπαταρίες που θα λειτουργούν ως… power bank. Και το βράδυ, θα φορτίζουν τις μπαταρίες στα ηλεκτρικά tuk-tuk.

Audi e-tron μπαταρίες

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!