MotoGP: Παγκόσμια δημοσκόπηση για το μέλλον του πρωταθλήματος (vid)

Κώστας Παστρίμας
MotoGP: Παγκόσμια δημοσκόπηση για το μέλλον του πρωταθλήματος (vid)
Το MotoGP διοργάνωσε τη μεγαλύτερη δημοσκόπηση για να μάθει τι θέλει το κοινό από τον θεσμό.

Το MotoGP είναι το κορυφαίο πρωτάθλημα μοτοσικλέτας στον κόσμο με εκατομμύρια θεατές σε όλο τον κόσμο. Τα τελευταία χρόνιας μας έχει χαρίσει αμέτρητες συναρπαστικές στιγμές και έχει ανέβει τρομερά το επίπεδο θεάματος και συναγωνισμού. Φέτος, παρόλα αυτά τα πράγματα δεν έχουν κυλήσει όπως τις άλλες χρονιές καθώς τα νέα συστήματα χαμηλώματος των μοτοσικλετών και κυρίως τα αεροδυναμικά έχουν φέρει αλλαγές στο θέαμα των αγώνων.

MotoGP

Από την αρχή το πρωταθλήματος βλέπουμε όλο και λιγότερα προσπεράσματα, όλο και λιγότερο θέαμα, παρά το γεγονός ότι οι μοτοσικλέτες είναι ταχύτερες και οι αναβάτες κορυφαίοι. Η Dorna, διοργανωτής του πρωταθλήματος, βλέποντας ότι το θέαμα έχει μειωθεί εντός πίστας αποφάσισε να πάρει κάποια μέτρα απαγορεύοντας σε πρώτη φάση το σύστημα χαμηλώματος της μοτοσικλέτας από το 2023, ωστόσο δεν είναι ακόμα σε θέση να απαγορεύσει τα αεροδυναμικά. Τα εργοστάσια δυσανασχετούν στις απαγορεύσεις καθώς θέλουν ελεύθερο το MotoGP να πειραματίζονται σε νέες τεχνολογίες ανεξάρτητα από το θέαμα στο πρωτάθλημα. Πρέπει παρόλα αυτά να υπάρξει μια ισορροπία προκειμένου όλοι να είναι ικανοποιημένοι και το MotoGP να προοδεύσει.

MotoGP

Η Dorna λοιπόν, μαζί με το Motorsport Network, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε μια Παγκόσμια Δημοσκόπηση των Θαυμαστών του MotoGP προκειμένου να πάρουν και τη δική τους γνώμη για το μέλλον του πρωταθλήματος. Στη δημοσκόπηση μπορεί να λάβει μέρος ο καθένας και να απαντήσει στις ερωτήσεις με στόχο να δώσει τη δική του οπτική για τα θετικά και τα αρνητικά του πρωταθλήματος. Η πλατφόρμα είναι διαθέσιμη σε 15 γλώσσες και μπορείτε να τη βρείτε ΕΔΩ.

MotoGP

Ο Καρμένο Εθπελέτα, CEO της Dorna, σχολίασε: «Οι θεατές σε όλο τον κόσμο κάνουν το άθλημά μας αυτό που είναι. Είναι η καρδιά του MotoGP. Πάντα ψάχνουμε τρόπους να κάνουμε το MotoGP καλύτερο, θέλουμε λοιπόν να ακούσουμε τη γνώμη των θεατών. Με τη βοήθεια του Motorsport Network θα φτάσουμε στους θεατές όλοι του κόσμου και θα μας δώσουν χρήσιμες πληροφορίες για να καταλάβουμε καλύτερα τι ζητούν από το άθλημα, τι τους αρέσει και τι όχι και τι είναι αυτό που δίνει αξία στο MotoGP. Είναι μαι σημαντική ευκαιρία να εμπλακούν πολλοί άνθρωποι και να τους δώσουμε βήμα για το μέλλον του αθλήματος που αγαπούν».

Βίντεο του MotoGP Fan Survey.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!