Εργαζόμενοι της Stellantis στο θρυλικό 1000 Miglia

Εργαζόμενοι της Stellantis στο θρυλικό 1000 Miglia

Κώστας Παστρίμας
Εργαζόμενοι της Stellantis στο θρυλικό 1000 Miglia
Δύο τυχεροί εργαζόμενοι της Stellantis πήραν μέρος στον ομορφότερο αγώνα του κόσμου.

Για τον Φρανσέσκο Πιρόζι και την Κριστίνα Πόστα το τετραήμερο 15-18 Ιουνίου σίγουρα θα μείνει αξέχαστο. Οι δύο εργαζόμενοι της Stellantis είχαν τη μοναδική ευκαιρία να συμμετέχουν στο 40ό ιστορικό 1000 Miglia με μια Alfa Romeo 1900 Super Sprint του 1956 η οποία ανήκει στη συλλογή της Stellantis Heritage.

Ο 46χρονος Πιρόζι είναι πατέρας δύο παιδιών και εργάζεται στο τμήμα αμαξωμάτων του εργοστασίου Giambattista Vico στο Πομιλιάνο, το οποίο βρίσκεται λίγο έξω από τη Νάπολη και εκτός των άλλων είναι επιφορτισμένο με την παραγωγή της νέας Alfa Romeo Tonale. Δίπλα του είχε την Κριστίνα Πόστα η οποία στα 38 της χρόνια είχε την σπάνια ευκαιρία να πάρει μέρος σε αυτόν τον μοναδικό αγώνα. Εργάζεται από το 2018 στη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου του Κασίνο, το οποίο βρίσκεται μεταξύ Ρώμης και Νάπολης και αποτελεί το χώρο γέννησης των Alfa Romeo, Giulia και Stelvio.

Alfa Romeo

Μπορεί κανείς να αντιληφθεί το μέγεθος αυτού του «δώρου» αν αναλογιστεί ότι το κόστος συμμετοχής είναι στα 10.000 ευρώ, χωρίς να υπολογίζεται η αξία του αυτοκινήτου που υπολογίζεται στα 300.000 ευρώ. Οι διοργανωτές δέχονται μόνο μοντέλα αυτοκινήτων τα οποία είχαν συμμετάσχει στο κλασσικό 1000 Miglia (1927-1957), ενώ από τις περίπου 1.500 αιτήσεις που δέχεται η οργάνωση κάθε χρονιά, μόλις οι 400 παίρνουν σειρά εκκίνησης. Στο φετινό 1000 Miglia, 50 αυτοκίνητα της Alfa Romeo εντυπωσίασαν με τη συμμετοχή τους, όπως και οι νέες Tonale που συνόδευαν τα κλασσικά αυτοκίνητα. Για την ιστορία, νικήτρια του αγώνα ήταν η 6C 1500 Super Sport του 1928.

Alfa Romeo

Ο Ένζο Φεράρι χαρακτήριζε τον συγκεκριμένο αγώνα ως τον «πιο όμορφο αγώνα στον κόσμο» και πάνω σε αυτό η Alfa Romeo θέλει να χτίσει τη φιλοσοφία Join The Tribe. Στόχος της μάρκας είναι να επεκτείνει αυτή τη φιλοσοφία και στους φίλους της, κάνοντας τους ενεργά μέλη της κοινότητας της.

Alfa Romeo

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!