112 χρόνια Alfa Romeo, 60 χρόνια Giulia

112 χρόνια Alfa Romeo, 60 χρόνια Giulia

Κώστας Παστρίμας
112 χρόνια Alfa Romeo, 60 χρόνια Giulia
H Alfa Romeo γιορτάζει αυτόν τον Ιούνιο δύο κορυφαίες στιγμές της ιστορίας της.

Έχουν περάσει 112 χρόνια από το μακρινό 1910 όταν στο Μιλάνο ιδρύθηκε η Anonima Lombarda Fabbrica Automobili. Η εμβληματική εταιρεία η οποία αργότερα ονομάστηκε Alfa Romeo, έμελλε να γίνει μια από τις πιο εικονικές και αγαπημένες μάρκες αυτοκινήτου στον κόσμο εκπροσωπώντας το πάθος, την φινέτσα και την πολυτέλεια της ιταλικής κουλτούρας.

Όπως είναι λογικό η Alfa Romeo ετοιμάζει σπουδαίες εορταστικές εκδηλώσεις για να γιορτάσει την ημερομηνία ορόσημο της μάρκας με επίκεντρο το Μουσείο της Alfa Romeo στο Αρέζε. Από την Παρασκευή 24 Ιουνίου και μέχρι την Κυριακή 26 Ιουνίου θα πραγματοποιηθούν σειρά εκδηλώσεων, στις οποίες θα μπορούν να συμμετέχουν όσοι βρεθούν σε αυτό τον ξεχωριστό χώρο, αλλά και μέσω του διαδικτύου. Κομβικό σημείο θα είναι η παρέλαση των φίλων της μάρκας με τις αγαπημένες τους Alfa Romeo στην πίστα του Μουσείου, η οποία σηματοδοτεί κάθε χρονιά την αρχή και την ολοκλήρωση των εορτασμών.

Alfa Romeo

Στον εξωτερικό χώρο του Μουσείου θα εγκαινιαστεί το Trees4Clubs, όπου κάθε Club θα φυτέψει ένα δέντρο ενώνοντας με αυτό τον ξεχωριστό τρόπο τις «ρίζες» του με το κέντρο της μάρκας. Η Κυριακή 26 Ιουνίου θα είναι αφιερωμένη σε ακόμα ένα ορόσημο της Alfa Romeo που είναι τα 60ά γενέθλια της Giulia. Δεκάδες Giulia από τη δεκαετία του 1960 και του 1970 θα βρεθούν στην πίστα του Μουσείου, ενώ στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν και μερικές πολύ ιδιαίτερες Giulia, όπως για παράδειγμα μία η οποία ανήκε στο δυναμικό της αστυνομίας. Οι διοργανωτές φρόντισαν επίσης να έχουν διαθέσιμα δύο επαγγελματικά μοντέλα της μάρκας, τα «455» και «Mille», παρουσιάζοντας μια πολύ ιδιαίτερη πτυχή της μάρκας.

Alfa Romeo

Όποιος θέλει να παρακολουθήσει τις εκδηλώσεις της Alfa Romeo μπορεί να το κάνει μέσω διαδικτύου. Το συνολικό εορταστικό πρόγραμμα (24-26 Ιουνίου) του Μουσείο της Alfa Romeo, είναι διαθέσιμο μέσω του: www.museoalfaromeo.com.

Alfa Romeo

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!