Mercedes-Benz VISION EQXX: 1.200 χλμ. με μία φόρτιση και νέο ρεκόρ αυτονομίας

Mercedes-Benz VISION EQXX: 1.200 χλμ. με μία φόρτιση και νέο ρεκόρ αυτονομίας

Mercedes-Benz VISION EQXX: 1.200 χλμ. με μία φόρτιση και νέο ρεκόρ αυτονομίας
Χωρίς ανάγκη επαναφόρτισης της μπαταρίας κατά τη διαδρομή, το πρωτότυπο αυτοκίνητο ταξίδεψε από τη Στουτγάρδη μέχρι το Σίλβερστον της Αγγλίας.

Η Mercedes-Benz διαφημίζει την VISION EQXX ως ένα αυτοκίνητο που φέρνει επανάσταση στην ηλεκτροκίνηση με την εξαιρετικά χαμηλή κατανάλωση ενέργειας. Και για να αποδείξουν τον ισχυρισμό τους, τον περασμένο Απρίλιο διένυσαν με το ηλεκτρικό πρωτότυπο περισσότερα από 1.000 χλμ. με μία φόρτιση, ταξιδεύοντας από το Σιντελφίγκεν της Γερμανίας έως το Κασίς, στις ακτές της νότιας Γαλλίας.

Στην Mercedes-Benz δεν επαναπαύτηκαν στις… δάφνες τους και έτσι η VISION EQXX βγήκε ξανά στους δρόμους προς αναζήτηση ενός νέου ρεκόρ. Με μέση κατανάλωση ενέργειας 8,3 kWh ανά 100 χλμ, το πρωτότυπο ηλεκτρικό κατάφερε να διανύσει 1.202 χλμ. χωρίς να ξαναμπεί στην πρίζα! Χωρίς μάλιστα η μπαταρία του να ξεπερνά σε χωρητικότητα τις 100 kWh.

Mercedes-Benz Vision EQXX

Το ταξίδι άρχισε από τη Στουτγάρδη και είχε ως προορισμό το Σίλβερστον, στην Μ. Βρετανία. Λόγω έργων στον αυτοκινητόδρομο κοντά στη γερμανική πόλη, το VISION EQXX κινήθηκε σε επαρχιακό οδικό δίκτυο στην αρχή του ταξιδιού και αφού πέρασε στην Γαλλία κοντά στο Στρασβούργο, έφθασε στο Καλέ και μπήκε στο Eurotunnel. Μέσω του αυτοκινητοδρόμου M25 πέρασε κοντά από το Λονδίνο και έκανε μία στάση στο Μπράκλεϊ, την έδρα της ομάδας F1 της Mercedes-AMG.

Στον τελικό προορισμό, το Σίλβερστον, την VISION EQXX περίμενε ο εργοστασιακός οδηγός της γερμανικής εταιρείας στην Formula E, Νικ ντε Βρις. Πιάνοντας τη μέγιστη ταχύτητα των 140 χλμ/ώρα, συμπλήρωσε 11 γύρους στην πίστα του Σίλβερστον, χρησιμοποιώντας τα τελευταία αποθέματα ενέργειας της μπαταρίας. Η συνολική διάρκεια οδήγησης (εντός δύο ημερών) ήταν 14 ώρες και 30 λεπτά, με μέση ταχύτητα 83 χλμ/ώρα.

Mercedes-Benz Vision EQXX


Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!