Ο εξηλεκτρισμός των θαλασσών έρχεται με την υπογραφή της Cupra

Ο εξηλεκτρισμός των θαλασσών έρχεται με την υπογραφή της Cupra

Ο εξηλεκτρισμός των θαλασσών έρχεται με την υπογραφή της Cupra
Η ισπανική φίρμα διευρύνει τη συνεργασίά της με την De Antonio Yachts αποκαλύπτοντας το D28 Formentor e-HYBRID, το πρώτο εξηλεκτρισμένο γιοτ!

Η Cupra ανοίγει τους ορίζοντές της και επεκτείνεται πέραν των αυτοκινήτων δρόμου, καθώς διευρύνει τη συνεργασία της με την De Antonio Yachts. Οι δύο μάρκες εργάστηκαν μαζί στον σχεδιασμό του D28 Formentor, ενός σκάφους υψηλών επιδόσεων. Μάλιστα, είναι εμπνευσμένο από το πρώτο μοντέλο που σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε αποκλειστικά για την Ισπανική μάρκα, το Cupra Formentor. Τώρα η συνεργασία των δύο πλευρών προσθέτει και τον εξηλεκτρισμό στην εξίσωση.

Η αρχική συνεργασία μεταξύ της Cupra και της De Antonio Yachts, το 2020, είχε σαν αποτέλεσμα ένα εκθεσιακό σκάφος απόδοσης 400 ίππων ικανό να φτάσει τελική ταχύτητα 40 κόμβων. Ο εξωτερικός σχεδιασμός του σκάφους ξεχώριζε με τις ευθείες γραμμές, το χαρακτήρα και τα αντισυμβατικά χρώματα. Εντός, ξεχώριζε το χαρακτηριστικό Petrol Blue χρώμα, σε συνδυασμό με τις πινελιές σε μαύρο και ανθρακόνημα.

O επικεφαλής στρατηγικής και ανάπτυξης της Cupra, Αντόνιο Λαμπάτε, δήλωσε: «Μας αρέσει να φέρνουμε τις επιδόσεις μας και σε άλλους τομείς. Η De Antonio είναι ο τέλειος συνεργάτης για τον αντισυμβατικό μας χαρακτήρα σε ένα εντελώς διαφορετικό περιβάλλον, στη θάλασσα. Τώρα, κάνουμε ένα βήμα ακόμη με την υβριδική αυτή έκδοση του D28 Formentor, που θα παρουσιαστεί επιίσημα στο κοινό στις αρχές του 2023»

Cupra De Antonio Yachts

Εκτός από τον κινητήρα των 400 ίππων, διαθέτει και δύο ηλεκτροκινητήρες 15 kW, συνθέτωντας ένα υβριδικό σύστημα προώθησης. Κατά την κίνηση σε 100% ηλεκτρική λειτουργία, το D28 Formentor πλοηγείται με μηδενικές εκπομπές, πράγμα που σημαίνει μηδενική ρύπανση του νερού και πολύ χαμηλό θόρυβο.

Επίσης το D28 Formentor Yacht επωφελείται από μία νέα χρωματική επιλογή από την παλέτα της Cupra, το Graphene Grey, ενώ συνδυάζεται με συνθετικό ξύλο teak και γκρι ταπετσαρία. Με την ανάπτυξη της έκδοσης D28 Formentor e-HYBRID, οι δύο εταιρείες ενισχύουν τη δέσμευσή τους για καινοτομία και πρόοδο προς πιο φιλικά προς το περιβάλλον οχήματα, στην ξηρά και στη θάλασσα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!