Skoda Vision 7S: Επταθέσιο ηλεκτρικό με παιδικό κάθισμα στην κεντρική κονσόλα

Skoda Vision 7S: Επταθέσιο ηλεκτρικό με παιδικό κάθισμα στην κεντρική κονσόλα

Skoda Vision 7S: Επταθέσιο ηλεκτρικό με παιδικό κάθισμα στην κεντρική κονσόλα
Το πρωτότυπο οικογενειακό αυτοκίνητο είναι το πρώτο που υιοθετεί τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία της μάρκας.

Γεμάτο καινοτομίες, όσον αφορά τη διαμόρφωση του εσωτερικού αλλά και το σχεδιασμό του εξωτερικού, είναι το Vision 7S concept. Η Skoda έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο σκίτσο του πρωτότυπου ηλεκτρικού μοντέλου, το οποίο θα έχει τη δυνατότητα μεταφοράς έως 7 ατόμων.

Το Vision 7S θα είναι διαθέσιμο σε δύο διαφορετικές διαρρυθμίσεις του εσωτερικού, όπου θα συνδυάζονται οι ψηφιακές τεχνολογίες με τα βιώσιμα υλικά. Παράλληλα είναι το πρώτο Skoda που θα υιοθετεί τη νέα σχεδιαστική γλώσσα της τσέχικης μάρκας. Η πρακτικότητα θα ενισχύεται και από τις λύσεις Simply Clever, που αποτελούν φιλοσοφία της Skoda.

«Η νέα σχεδιαστική γλώσσα είναι μινιμαλιστική, λειτουργική και αυθεντική. Θα συνεχίσουμε και μελλοντικά να εστιάζουμε στα παραδοσιακά πλεονεκτήματα της μάρκας, όπως είναι η ευρυχωρία, η χρηστικότητα και η λειτουργικότητα. Η νέα σχεδιαστική γλώσσα αποτελεί το επόμενο βήμα με το οποίο θα εστιάσουμε ακόμα περισσότερο στην εμπειρία του πελάτη. Η δημιουργικότητα των σχεδιαστών και των μηχανικών μας αποτυπώνεται μέσα από τα κινητά στοιχεία του εσωτερικού και τα νέα λειτουργικά χαρακτηριστικά Simply Clever, όπως το ενσωματωμένο παιδικό κάθισμα. Οι σκόπιμα μινιμαλιστικές γραμμές επεκτείνουν την καθαρή εξωτερική σχεδίαση και στο εσωτερικό», δήλωσε ο επικεφαλής Σχεδιασμού της Skoda, Όλιβερ Στεφάνι.

Παιδικό κάθισμα στην κεντρική κονσόλα

Το εσωτερικό του νέου πρωτότυπου VISION 7S διαθέτει συμμετρική σχεδίαση με χαρακτηριστικό στοιχείο το φαρδύ, οριζόντιο ταμπλό που εκτείνεται στις πόρτες, ενισχύοντας την αίσθηση ευρυχωρίας. Το εργονομικά τοποθετημένο υποβραχιόνιο, καθιστά τον χειρισμό της οθόνης αφής και των απτικών διακοπτών εύκολο και άνετο. Απτικά χειριστήρια έχουν ενσωματωθεί και στο επανασχεδιασμένο τιμόνι ενώ διαδραστικά απτικά και οπτικά στοιχεία υπάρχουν και στα πάνελ κάθε πόρτας. Ατμοσφαιρικός φωτισμός επισημαίνει διάφορες περιοχές του εσωτερικού, δηλώνει το επίπεδο φόρτισης και παρέχει κατάλληλο φωτισμό κατά την είσοδο και έξοδο από το αυτοκίνητο.

Το ενσωματωμένο παιδικό κάθισμα βρίσκεται στην κεντρική κονσόλα - το πιο ασφαλές μέρος σε ένα αυτοκίνητο. Οι πλάτες των μπροστινών καθισμάτων διαθέτουν βάσεις για συσκευές πολυμέσων για τους επιβάτες στη δεύτερη και τρίτη σειρά, ενώ έχουν επίσης και ενσωματωμένα σακίδια πλάτης.

Καινοτόμα συρόμενα χειριστήρια για ευέλικτη διαμόρφωση

Το ευρύχωρο εσωτερικό προσφέρει τη δυνατότητα δύο διαφορετικών χωροταξικών διαρρυθμίσεων, για οδήγηση και ανάπαυση. Στη διάταξη οδήγησης, όλα τα χειριστήρια βρίσκονται στην ιδανική θέση για εύκολη πρόσβαση σε αυτά, ενώ η κεντρική οθόνη αφής είναι κάθετα ευθυγραμμισμένη, διευκολύνοντας την ανάγνωση των πληροφοριών που εμφανίζονται. Η διάταξη ανάπαυσης μπορεί να ενεργοποιηθεί κατά τη φόρτιση ή τη στάση για ξεκούραση. Σε αυτή, το τιμόνι και ο πίνακας οργάνων μετακινούνται προς τα εμπρός, ενώ τα καθίσματα της πρώτης και της δεύτερης σειράς μετακινούνται προς τα πίσω. Με αυτό τον τρόπο οι επιβάτες έχουν στη διάθεσή τους περισσότερο χώρο για μεγαλύτερη άνεση.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!