Abarth: Safety Car με σήμα τον «Σκορπιό»!

Abarth: Safety Car με σήμα τον «Σκορπιό»!

Κώστας Παστρίμας
Abarth: Safety Car με σήμα τον «Σκορπιό»!
Ένας «Σκορπιός» ανέλαβε χρέη Αυτοκινήτου Ασφαλείας στο πρωτάθλημα F4 της Βραζιλίας.

Η Abarth πριν από λίγους μήνες παρουσίασε το πρώτο της SUV στην αγορά της Βραζιλίας. Το Pulse αμέσως τράβηξε τα βλέμματα πάνω του έχοντας πολύ όμορφο σχεδιασμό και εξαιρετικές επιδόσεις χάρη στους αποδοτικούς κινητήρες της FΙΑΤ. Για να τονίσει την παρουσία του στην Βραζιλία, η Abarth αποφάσισε να συνεργαστεί με τους ανθρώπους του πρωταθλήματος F4 και να τοποθετήσει το Pulse σε ρόλο Αυτοκινήτου Ασφαλείας του θεσμού.

Η πρώτη εμφάνιση του Abarth Pulse στο νέου του ρόλο ήταν στην πίστα Interlagos στο Σάο Πάολο. Η Abarth ήδη συνεργάζεται με την F4 σε Ιταλία, Γερμανία, Ισπανία και Αγγλία έχοντας παρουσία στα συγκεκριμένα πρωταθλήματος, ενώ στη Βραζιλία το Pulse έκλεψε την παράσταση. Το μοντέλο είναι εφοδιασμένο με έναν βενζινοκινητήρα 1.4 T-Jet ο οποίος αποδίδει 180 ίππους και τον έχουμε συναντήσει ακόμα στο θρυλικό Abarth 695.

Abarth

Το Pulse σχεδιάστηκε και εξελίχθηκε με βάση τις ανάγκες της αγοράς της Βραζιλίας και αναμένεται να είναι διαθέσιμο στους αμέσως επόμενους μήνες. Το πρώτο SUV στην ιστορία της μάρκας του «Σκορπιού» προσφέρει δυναμικές επιδόσεις καθώς η επιτάχυνση στα 0-100Km/h έρχεται σε λιγότερο από 8 δευτερόλεπτα, με την τελική ταχύτητα να ξεπερνάει τα 210Km/h. Εξίσου δυναμική είναι η οδηγική συμπεριφορά του αυτοκινήτου με την Abarth να έχει μελετήσει σωστά τις ρυθμίσεις των αναρτήσεων και τις επιλογές στα φρένα.

Abarth

Η Abarth έχει ιδιαίτερη σχέση με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό καθώς από το 1940 μέχρι σήμερα συμμετέχει σε διάφορους αγώνες αυτοκινήτου σε όλο τον κόσμο. Δεν είναι τυχαίο ότι πολλά από τα μοντέλα της έχουν μεταφερθεί από τις πίστες και τις ειδικές διαδρομές στην παραγωγή, ενώ ακόμα και σήμερα πολλά από τα μοντέλα ακολουθούν αυτό το μοτίβο. Μοντέλα όπως το F595 ή το 695 Competizione φέρνουν αγωνιστική αύρα στην γκάμα της ιταλικής μάρκας η οποία απορρέει από την κατηγορία F4.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!