Κόκκινο και Alfa Romeo πάνε μαζί... ή μήπως όχι;

Κόκκινο και Alfa Romeo πάνε μαζί... ή μήπως όχι;

Κώστας Παστρίμας
Κόκκινο και Alfa Romeo πάνε μαζί... ή μήπως όχι;
Υπάρχουν κάποιες διάσημες «Ιταλίδες» της Alfa Romeo που απαρνήθηκαν το παραδοσιακό κόκκινο σήμα κατατεθέν της εταιρείας.

Υπάρχουν κάποια στοιχεία τα οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με κάποιες μάρκες αυτοκινήτων και πιο τρανό παράδειγμα είναι το κόκκινο χρώμα στα μοντέλα της Alfa Romeo. Από το ξεκίνημα της πορείας της ιταλικής φίρμας το κόκκινο χρώμα ήταν εκείνο που τη συνόδευε σε κάθε της βήμα.

Και όμως, στα 112 χρόνια ιστορίας της Alfa Romeo, υπήρξαν μοντέλα που απαρνήθηκαν το κόκκινο χρώμα και παρόλα αυτά κατάφεραν να εντυπωσιάσουν και να γράψουν τη δική τους σελίδα στον ένδοξη πορεία της μάρκας. Το πρώτο από αυτά ήταν το 24HP του 1910. Το κλασικό εκείνο όχημα κατασκευάστηκε πριν καν την επίσημη ίδρυση της μάρκας. Ήταν ένα αρκετά καινοτόμο αυτοκίνητο για την εποχή του, αφού μπορούσε να ξεπεράσει τα 100Km/h. Το κομψό αυτό όχημα με σπορ, τεχνολογικά προηγμένα, χαρακτηριστικά δεν βγήκε σε κόκκινο αλλά σε μπλε χρώμα.

Alfa Romeo

Το 1950 ήταν η σειρά της 1900 η οποία ήταν ένα αριστούργημα για την εποχή του. Η 1900 ήταν η πρώτη αριστεροτίμονη Alfa Romeο, η πρώτη με αυτοφερόμενο αμάξωμα και η πρώτη που ακολούθησε τη μαζική γραμμή παραγωγής, ωστόσο το χρώμα ήταν ασημί! Το 1968 ακολούθησε η Carabo η οποία σχεδιάστηκε από τον 30χρονο τότε Μαρσέλο Γκαντίνι και είχε ως έμπνευση την αγωνιστική 33 Stradale. Το χρώμα του αυτοκινήτου ήταν πράσινο με πορτοκαλί λεπτομέρειες.

Alfa Romeo

Το 1970, στην Διεθνή Έκθεση του Μόντρεαλ παρουσιάστηκε η φουτουριστική Montreal η οποία ήταν βαμμένη σε ένα έντονο πορτοκαλί χρώμα. Μερικά χρόνια αργότερα, το 1998, η περίφημη 156 βγήκε στην παραγωγή σε λευκό πέρλα χρωματισμό δίνοντας έναν αέρα ανανέωσης στη μάρκα. Τα τελευταία μοντέλα που... αλλαξοπίστησαν ήταν η Giulia και η Stelvio οι οποίες παρουσιάστηκαν σε ένα χαρακτηριστικό χρυσό χρώμα, ενώ το πρώτο C-SUV της μάρκας, το πρώτο εξηλεκτρισμένο, η Tonale, έκανε αίσθηση με το πράσινο (Montreal Green) με το οποίο έκανε την πρώτη του εμφάνιση.

Alfa Romeo

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!