Audi activesphere concept: Το ηλεκτρικό και αυτόνομο SUV του μέλλοντος

Audi activesphere concept: Το ηλεκτρικό και αυτόνομο SUV του μέλλοντος

Κώστας Μπιτσικώκος
Audi activesphere concept: Το ηλεκτρικό και αυτόνομο SUV του μέλλοντος
Η Audi ετοιμάζει μία σειρά από πρωτότυπα μοντέλα που βασίζονται στην πλατφόρμα PPE και διαθέτουν αυτονομία άνω των 700 χλμ.

Ένα ακόμη δείγμα του δρόμου που θα ακολουθήσει τα επόμενα χρόνια, δίνει η Audi. Η γερμανική μάρκα θα παρουσιάσει το τέταρτο μέλος της οικογένειας sphere. Πρόκειται για αμιγώς ηλεκτρικά concept cars, τα οποία διαθέτουν επίσης τη δυνατότητα αυτόνομης κίνησης.

Μετά λοιπόν τα skyphere, grandsphere και urbansphere, σειρά παίρνει το activesphere concept. Μία σκοτεινή φωτογραφία-teaser μας δίνει μία πρώτη γεύση για τις αναλογίες αλλά και το χαρακτήρα του αυτοκινήτου, το οποίο είναι προφανώς ένα coupe-SUV. Το μακρύ καπό, οι μεγάλοι τροχοί και η έντονα κεκλιμένη οροφή είναι τα κύρια γνωρίσματα του concept της Audi.

Το activesphere concept θα κάνει επίσημη πρεμιέρα στις αρχές του 2023. Αν και δε δόθηκαν λεπτομέρειες για τα τεχνικά του χαρακτηριστικά, λογικά βασίζεται – όπως και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας sphere – στην πλατφόρμα PPE και εξοπλίζεται με μεγάλη μπαταρία 120 kWh, ικανή να χαρίσει αυτονομία άνω των 700 χλμ. με μία φόρτιση.

Μάλιστα για πρώτη φορά η Audi παρουσίασε στο Monterey Car Week της Καλιφόρνια και τα τρία προηγούμενα πρωτότυπα μοντέλα.

Audi sphere concepts

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!