Πρώτη δημόσια εμφάνιση της εκρηκτικής Lamborghini Urus Permormante (vid)

Πρώτη δημόσια εμφάνιση της εκρηκτικής Lamborghini Urus Permormante (vid)

Κώστας Παστρίμας
Πρώτη δημόσια εμφάνιση της εκρηκτικής Lamborghini Urus Permormante (vid)
Η νέα κάτοχος του ρεκόρ ανάβασης Pikes Peak έκλεψε την παράσταση στο Pebble Beach Concours d’Elegance της Καλιφόρνια.

Δεν έχουν περάσει παρά μόλις μερικές εβδομάδες από το εκπληκτικό ρεκόρ της Lamborghini Urus στην περίφημη ανάβαση του Pikes Peak και το ιταλικό SUV ήδη επιδεικνύει με περηφάνια τα επιτεύγματά του. Με ένα ιδιαίτερο καμουφλάζ, η Urus Permormante έκανε την εμφάνισή της στο 71ο Pebble Beach Concours d’Elegance, ένα πολύ ξεχωριστό event με ιστορία 70+ χρόνων το οποίο πραγματοποιείται στην Καλιφόρνια και συγκεντρώνει κάθε χρόνο πολυτελή και άκρως εντυπωσιακά αυτοκίνητα.

Η Urus Performante, για να μπορέσει να πάρει μέρος στην ανάβαση του Pikes Peak δέχτηκε αρκετές αλλαγές από το αγωνιστικό τμήμα της Lamborghini. Στο εσωτερικό τοποθετήθηκε κλωβός ασφαλείας (roll cage), τα καθίσματα αντικαταστάθηκαν με αγωνιστικού τύπου με ζώνες ασφαλείας έξι σημείων και προστέθηκε σύστημα πυρασφάλειας. Η ισχύς του κινητήρα ανέβηκε στους 666 ίππους και το βάρος μειώθηκε κατά 47 κιλά κάτι που δημιούργησε μια εντυπωσιακή αναλογία κιλών ανά ίππο στα 3,2. Οι επιδόσεις του αυτοκινήτου ήταν εντυπωσιακές με την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 306Km/h και τα 0-100Km/h να επιτυγχάνονται σε μόλις 3,3 δευτερόλεπτα.

Lamborghini

Ο Στεφάν Βίνκελμαν, CEO της Automobili Lamborghini, δήλωσε: «Ο αγώνας Pikes Peak είναι πολύ διάσημος και σίγουρα είναι η μεγαλύτερη πρόκληση όσον αφορά τις αναβάσεις στον κόσμο. Το Pebble Beach Concours d’Elegance από την άλλη θεωρείτε ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα στον κόσμο του αυτοκινήτου κάτι που δημιουργεί το ιδανικό σκηνικό για ένα αυτοκίνητο που σπάει ρεκόρ. Η Urus, η οποία είναι κλειδί στις πωλήσεις μας το πρώτο εξάμηνο του 2022, έδειξε την αξία της και με το ρεκόρ στο Pikes Peak αποδείξαμε ότι είμαστε ηγέτες στην κατηγορία των Super SUV».

Lamborghini

Η Lamborghini Urus Permormante αγωνίστηκε στην ανάβαση του Pikes Peak με οδηγό τον Σιμόνε Φαγκιόλι και κατάφερε να σημειώσει χρόνο 10:32.064. Αυτός ο χρόνος ήταν αρκετός να σπάσει το ρεκόρ στην κατηγορία των Super SUV που κατείχε η Bentley Bentayga για περισσότερα από 17 δευτερόλεπτα, κάτι που δείχνει το πόσο γρήγορο είναι το αυτοκίνητο της ιταλικής μάρκας. Η Urus δεν είχε πάρει μέρος στον συγκεκριμένο αγώνα, ωστόσο ο χρόνος μέτρησε κανονικά και καταγράφηκε ως επίσημο ρεκόρ.

Το βίντεο της ανάβασης στο Pikes Peak.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!