Kia EV6: Ηλεκτρική περιπέτεια 5.800 χιλιομέτρων

Kia EV6: Ηλεκτρική περιπέτεια 5.800 χιλιομέτρων

Κώστας Παστρίμας
Kia EV6: Ηλεκτρική περιπέτεια 5.800 χιλιομέτρων
Το ηλεκτρικό Kia EV6 είναι έτοιμο σε πέντε ημέρες να διασχίσει σχεδόν όλη την Ευρώπη.

Πριν από 70 χρόνια, το 1952, ο τεράστιος Στέρλινγκ Μός είχε ξεκινήσει έναν μοναδικό οδηγικό μαραθώνιο με τρεις φίλους του. Στόχος ήταν η προώθηση του τότε καινούριου Humber Super Snipe, ενός 4θυρου σαλούν και ο Μός έβαλε στόχο να περάσει από 15 ευρωπαϊκές χώρες σε λιγότερες από πέντε ημέρες. Εβδομήντα χρόνια μετά το συγκεκριμένο ταξίδι θα επαναληφθεί, αυτήν τη φορά όμως με ηλεκτρικό αυτοκίνητο και συγκεκριμένα με το καινούριο Kia EV6.

Το «Driven To Extremes Euro EV Marathon» θα ξεκινήσει στις 5 Σεπτεμβρίου από το Όσλο της Νορβηγίας και μετά από 5.800 χιλιόμετρα και πέντε ημέρες ο τερματισμός θα γίνει στην Λισσαβόνα της Πορτογαλίας. Αυτό σημαίνει ότι το EV6 θα περάσει από 15 χώρες σε μόλις 120 ώρες! Η ομάδα που θα χρησιμοποιήσει το Kia EV6 ονομάζεται Max Adventure και έχει ήδη εμπειρία από το αυτοκίνητο καθώς πρόσφατα πήρε μέρος στη δοκιμασία Fen to Fell στη Μεγάλη Βρετανία με το EV6.

kia

Ο προγραμματισμός του ταξιδιού είναι πολύ αυστηρά σχεδιασμένος και το Kia EV6 θα πρέπει να διανύει συνεχόμενα και χωρίς στάση περίπου 320 χιλιόμετρα με μια φόρτιση. Η φόρτιση των μπαταριών θα γίνεται σε δημόσιους σταθμούς και με τη βοήθεια του πανίσχυρου συστήματος 800V του EV6 οι στάσεις θα περιοριστούν στο ελάχιστο. Είναι ενδεικτικό ότι σε ταχυφορτιστή 350kW το αυτοκίνητο μπορεί σε μόλις 18 λεπτά να φτάσει στο 80% της χωρητικότητας. Με το πρόγραμμα Kia Charge η πρόσβαση σε ταχυφορτιστές θα γίνει ακόμα πιο γρήγορη και εύκολη καθώς δίνει τη δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε περισσότερους από 300.000 σταθμούς φόρτισης σε 29 χώρες της Ευρώπης.

kia

Ο επικεφαλής του εγχειρήματος Μάκ Μακένευ, τόνισε: «Θέλουμε να δείξουμε πως είναι δυνατόν να πετύχουμε αυτήν την τεράστια απόσταση σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα με ένα ηλεκτρικό όχημα. Το θετικό είναι ότι τόσο το όχημα όσο και οι εγκαταστάσεις φόρτισης είναι ήδη διαθέσιμοι. Το Kia EV6 ήταν η προφανής επιλογή για αυτήν την περιπέτεια καθώς εντυπωσιαστήκαμε κατά τη διάρκεια των δοκιμών και γνωρίζουμε πόσο ικανό και άνετο είναι στο ταξίδι».

kia

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!