Αυτές είναι οι έξι μαγικές εκδόσεις της Alfa Romeo Giulia

Αυτές είναι οι έξι μαγικές εκδόσεις της Alfa Romeo Giulia

Κώστας Παστρίμας
Αυτές είναι οι έξι μαγικές εκδόσεις της Alfa Romeo Giulia
Η Alfa Romeo Giulia αποτελεί την ιδανική βάση για ειδικές εκδόσεις και οι Ιταλοί το έχουν εκμεταλλευτεί στο έπακρο.

Η έλευση της Alfa Romeo Giulia από μόνη της αποτέλεσε ένα από τα πιο σημαντικά ορόσημα της ιταλικής μάρκας τα τελευταία χρόνια. Το πανέμορφο και εξαιρετικό οδηγικά αυτοκίνητο αμέσως έκανε τους απανταχού «Alfisti» να συσπειρωθούν ξανά γύρω από την αγαπημένη τους μάρκα, ενώ η Alfa Romeo κέρδισε και πολλούς νέους φίλους χάρη στο εμβληματικό της σεντάν.

Η Giulia, εκτός από τα κορυφαία τεχνικά της χαρακτηριστικά, έγινε και η βάση για πολύ ιδιαίτερες εκδόσεις από δεκάδες οίκους αναβάθμισης, αλλά και την ίδια την Alfa Romeo. Η σειρά συλλεκτικών εκδόσεων περιορισμένης παραγωγής αποτελείται από έξι μοντέλα, κάθε ένα με διαφορετικό στιλ και προσέγγιση, αλλά σε κάθε περίπτωση με μοναδικό χαρακτήρα.

Alfa Romeo

Η αρχή έγινε με την Alfa Romeo Racing. Το μοντέλο δημιουργήθηκε για να γιορτάσει την επιστροφή της μάρκας στην Formula 1 και βασίστηκε στην Giulia Quadrifoglio. Το αυτοκίνητο είχε εξελιχθεί σε συνεργασία με την Sauber και εξωτερικά ξεχώριζε από τον - εμπνευσμένο από το μονοθέσιο της ομάδας για εκείνη τη χρονιά - χρωματισμό. Διέθετε μια σειρά ξεχωριστών χαρακτηριστικών, όπως τα αγωνιστικά καθίσματα της Sparco από ανθρακονήματα, το τιμόνι με επένδυση δέρματος και Alcantara, τα τμήματα από ανθρακονήματα, το σύστημα εξαγωγής από τιτάνιο της Akrapovic, ενώ ο κινητήρας ήταν ο V6 bi-Turbo με 520 ίππους.

Alfa Romeo

Το 2020 η Alfa Romeo θέλησε να τιμήσει δύο ξεχωριστά μοντέλα του παρελθόντος και παρουσίασε την Giuglia 6C Villa d’ Este και την Giulia GT Junior. Η πρώτη τιμούσε τη μεγάλη επιτυχία της Alfa Romeo 6C 2500 SS Coupé που κατέκτησε το φημισμένο διαγωνισμό Concorso d’Eleganza di Villa d’Este την άνοιξη του 1949, ενώ η δεύτερη την αξέχαστη GT 1300 Junior, που από το 1966 έως το 1976, κατασκευάστηκε σε σχεδόν 100.000 μονάδες. Το 2022 είχαμε ακόμα μια ιδιαίτερη έκδοση, την Speciale Monteal η οποία αντλούσε την έμπνευσή της από την Montreal του 1970 η οποία είχε κατασκευαστεί σε μόλις 15 μονάδες και ξεχώριζε για το πράσινο χρώμα της.

Alfa Romeo

Η τελευταία δημιουργία της Alfa Romeo έγινε σε συνεργασία με την F1 Team ORLEN. Η Ιταλική μάρκα παρουσίασε την ειδική έκδοση Giulia Estrema η οποία ήταν αφοσιωμένη στην οδηγική απόλαυση. Ο βασικός εξοπλισμός περιλάμβανε την ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση «Alfa Active Suspension», η οποία ρυθμίζει σε πραγματικό χρόνο την απόσβεση σε συνεργασία με το σύστημα Alfa CDC (Chassis Domain Control) και το σύστημα παραμετροποίησης DNA, αλλά και το μηχανικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης.

Alfa Romeo

Η Alfa Romeo Giulia είναι διαθέσιμη σε μια ευρεία γκάμα εκδόσεων βενζίνης και diesel με απόδοση από 200 έως και 510 ίππους. Ακολουθώντας τη στρατηγική, «Tailor to fit 100», ο ενδιαφερόμενος μπορεί να αποκτήσει την Giulia που θέλει προσαρμοσμένη στα θέλω του, με μικρό χρόνο αναμονής περίπου 100 ημερών, ενώ οι τιμές της γκάμας που ξεκινούν από τις 45.800 ευρώ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!