Tesla: To δικίνητο Model Υ RWD έρχεται στην Ελλάδα - Ποια είναι η τιμή του

Tesla: To δικίνητο Model Υ RWD έρχεται στην Ελλάδα - Ποια είναι η τιμή του

Κώστας Παστρίμας
Tesla: To δικίνητο Model Υ RWD έρχεται στην Ελλάδα - Ποια είναι η τιμή του
Υπάρχει πλέον η δυνατότητα παραγγελίας της πιο οικονομικής έκδοσης με τον έναν ηλεκτροκινητήρα.

Μέχρι τώρα, τα Tesla Model Y που έρχονταν στην Ευρώπη -και στην Ελλάδα- ήταν είτε στην έκδοση Long Range (αυτονομία 565 χιλιόμετρα) είτε στην εκρηκτική έκδοση Performance (0-100 χλμ/ώρα σε 3,7 δευτερόλεπτα, αυτονομία 514 χιλιόμετρα). Οι υποψήφιοι αγοραστές όμως στην Ευρώπη έχουν πλέον τη δυνατότητα να παραγγείλουν τη δικίνητη έκδοση RWD, που έχει έναν ηλεκτροκινητήρα στον πίσω άξονα και σημαντικά μειωμένη τιμή.

Οι πελάτες στην Ελλάδα μπορούν τώρα να παραγγείλουν το πλήρως ηλεκτρικό μεσαίο SUV, με τιμή που ξεκινάει από 53.990 ευρώ, με τις παραδόσεις να αναμένονται μεταξύ Δεκεμβρίου 2022 και Φεβρουαριου 2023. Στην Ελλάδα, είναι επιλέξιμο για το τρέχον πρόγραμμα κινήτρων που ισχύει για ηλεκτρικά οχήματα, επομένως οι μελλοντικοί ιδιοκτήτες μπορούν να επωφεληθούν από επιπλέον 8.000 ευρώ.

Tesla Model Y

Το Tesla Model Y RWD, που παράγεται στο εργοστάσιο της Σαγκάης, έχει 455 χιλιόμετρα εμβέλειας (κατά WLTP), επιταχύνει από στάση μέχρι τα 100 χλμ/ώρα σε 6,9 δευτερόλεπτα και μπορεί να φτάσει τη μέγιστη ταχύτητα των 217 χλμ/ώρα. Διατίθεται στάνταρ με Autopilot, Premium Interior (Θερμαινόμενα εμπρός και πίσω καθίσματα, Θερμαινόμενο τιμόνι) και Premium Audio. Όπως και στις εκδόσεις All-Wheel Drive και Performance, το μπροστινό πορτμπαγκάζ και τα αναδιπλούμενα καθίσματα δεύτερης σειράς παρέχουν μέγιστο όγκο φόρτωσης 2.158 λίτρα.

Το Tesla Model Y RWD φορτίζει με μέγιστη ταχύτητα 170 kW (σε φορτιστή DC) και φυσικά μπορεί να εκμεταλλευτεί το εκτεταμένο (στην Ευρώπη) δίκτυο ταχυφορτιστών της αμερικανικής εταιρείας.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!