Lamborghini: Έχει πουλήσει ολόκληρη την παραγωγή της μέχρι το 2024

Lamborghini: Έχει πουλήσει ολόκληρη την παραγωγή της μέχρι το 2024

Κώστας Παστρίμας
Lamborghini: Έχει πουλήσει ολόκληρη την παραγωγή της μέχρι το 2024
Η ιταλική πολυτελής μάρκα δεν δείχνει να επηρεάζεται από τα προβλήματα που μαστίζουν την αυτοκινητοβιομηχανία.

Η παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία βρίσκεται σε κρίση, αλλά οι δυσκολίες δεν αφορούν όλες τις μάρκες. Η Automobili Lamborghini αποτελεί φωτεινή εξαίρεση, καθώς οι πελάτες της όχι απλώς δεν αποθαρρύνονται από την αύξηση στις τιμές που φέρνουν οι διεθνείς συνθήκες και η αύξηση στο κόστος παραγωγής και στις πρώτες ύλες αλλά αντίθετα η ζήτηση είναι μεγαλύτερη από ποτέ.

Σύμφωνα με τον CEO της Lamborghini, Στέφαν Βίνκελμαν, η παραγωγή της μάρκας για τους επόμενους 18 μήνες έχει ήδη προπωληθεί. «Έχουμε όλο και περισσότερες παραγγελίες στη Lamborghini, επειδή οι πελάτες εμπιστεύονται τη μάρκα, βλέπουν πόσο όμορφα είναι τα αυτοκίνητα και πόσο υψηλές επιδόσεις έχουν».

Τα προβλήματα στην παραγωγή, βέβαια, δεν έχουν αφήσει ανεπηρέαστη τη Lamborghini, η παραγωγή της οποίας -αριθμητικά- δεν έχει φτάσει ακόμα στο επίπεδο που βρισκόταν πριν από την κρίση. Ωστόσο, αυτό δεν εμπόδισε τη Lamborghini να σημειώσει ρεκόρ κερδών τόσο πέρυσι όσο και στο πρώτο εξάμηνο του 2022.

Τα μοντέλα της Lamborghini δεν είναι φθηνά. Η ναυαρχίδα της, η Aventador, κοστίζει περίπου 500.000 ευρώ ενώ η Huracan έχει κάπως πιο λογική τιμή, κοντά στις 200.000 ευρώ. Το πιο δημοφιλές μοντέλο της, πάντως είναι το σπορ SUV Urus, με τιμές που κι αυτή κινείται σε αυτήν την κατηγορία τιμής.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!