Πιο πολυτελές και πιο εξηλεκτρισμένο από ποτέ το νέο Lexus RX

Πιο πολυτελές και πιο εξηλεκτρισμένο από ποτέ το νέο Lexus RX

Κώστας Παστρίμας
Πιο πολυτελές και πιο εξηλεκτρισμένο από ποτέ το νέο Lexus RX
H Lexus παρουσίασε τη νέα γενιά του επιβλητικού SUV της RX σε τρεις εξηλεκτρισμένες εκδόσεις.

Όταν η Lexus παρουσίαζε πίσω στο 1998 το πρώτο της RX κανείς δεν πίστευε ότι τότε θα δημιουργήσει μια από τις σημαντικότερες κατηγορίες των επόμενων ετών που είναι τα πολυτελή SUV. Η Lexus εξέλιξε με εντυπωσιακό τρόπο το συγκεκριμένο μοντέλο και το 2005 λάνσαρε το πρώτο εξηλεκτρισμένο RX 400h το οποίο βοήθησε την εταιρεία να φτάσει συνολικά τις 300.000 πωλήσεις στην Ευρώπη και τα 3,5 εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο.

Πλέον, η Lexus παρουσίασε την 5η γενιά του εμβληματικού της μοντέλου το οποίο βασίζεται μεν στην μεγάλη κληρονομιά του RX, αλλά παράλληλα ανοίγει τον δρόμο σε μια νέα τεχνολογική και σχεδιαστική πορεία της μάρκας σε μεγαλύτερη βάση πελατών. Η Lexus έχει αναπτύξει τη νέα σχεδιαστική γλώσσα Next Chapter για το νέο RX, η οποία περιλαμβάνει ένα αμάξωμα σχήματος ατράκτου «spindle body» που υλοποιήθηκε με την ενσωμάτωση της φιλοσοφίας spindle σε ολόκληρο το εμπρός τμήμα του οχήματος.

Lexus

Στον τομέα των κινητήρων η Lexus τοποθέτησε τρία διαφορετικά σύνολα. Το πρώτο είναι το RX450h+, ένα Plug-in-Hybrid μοντέλο με κινητήρα 2.5 λίτρων απόδοσης 185 ίππων και 227Nm ο οποίος συνοδεύεται από δύο ηλεκτροκινητήρες με συνολική ηλεκτρική απόδοση 236 ίππους. Η δεύτερη έκδοση είναι η RX 350h, επίσης με έναν κινητήρα 2.5 λίτρων βενζίνης και δύο ηλεκτροκινητήρες, ενώ υπάρχει και η έκδοση RX 500h η οποία χρησιμοποιεί έναν τετρακύλινδρο τούρμπο κινητήρα βενζίνης 2.4 λίτρων απόδοσης 272 ίππων και επίσης δύο ηλεκτροκινητήρες.

Lexus

Ιδιαίτερη προσοχή έχει δείξει η Lexus στην ασφάλεια και την οδηγική συμπεριφορά του RX. Στην ασφάλεια μπορεί να βρει κανείς συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης τρίτης γενιάς Lexus Safety System +, με βελτιωμένο Pre-Collision System, νέο Proactive Driving Assist και προαιρετικό Extended Safety Package. Επίσης, διατίθεται με το Safe Exit Assist της Lexus, το οποίο είναι συνδεδεμένο με ένα ηλεκτρονικό σύστημα απασφάλισης θυρών που εμποδίζει το άνοιγμά τους στην πορεία οχημάτων ή δικυκλιστών που πλησιάζουν από πίσω. Παράλληλα, για να πετύχει την οδηγική υπογραφή «Lexus Driving Signature» βελτιστοποίησε τα θεμελιώδη στοιχεία του SUV, όπως το κέντρο βάρους, τη ροπή αδράνειας, τη μείωση βάρους, την ακαμψία και το σύστημα μετάδοσης κίνησης, προκειμένου να δημιουργήσει έναν πιο φυσικό διάλογο ανάμεσα στο αυτοκίνητο και τον οδηγό.

Lexus

Ο Κότζι Σάτο, Πρόεδρος της Lexus International, δήλωσε: «Για το νέο RX ήμασταν αποφασισμένοι να διατηρήσουμε το DNA της Lexus όσον αφορά την κορυφαία ποιότητα, την οδηγική άνεση και τη φινέτσα, αλλά και να προάγουμε την οδηγική εμπειρία στο επόμενο επίπεδο, προσφέροντας μία μοναδική οδηγική υπογραφή Lexus Driving Signature».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!