Το Toyota Yaris Cross «φόρεσε την αθλητική φόρμα του» στην έκδοση GR Sport

Το Toyota Yaris Cross «φόρεσε την αθλητική φόρμα του» στην έκδοση GR Sport

Το Toyota Yaris Cross «φόρεσε την αθλητική φόρμα του» στην έκδοση GR Sport
H ιαπωνική φίρμα λανσάρει τη δυναμική έκδοση GR Sport για το νέο Yaris Cross με ξεχωριστές λεπτομέρειες.

Εμπνευσμένη από τις επιτυχίες της Toyota Gazoo Racing στα παγκόσμια πρωταθλήματα μηχανοκίνητου αθλητισμού, η Toyota δημιούργησε τη GR Sport έκδοση του Yaris Cross. To μοντέλο διαδέχεται τις GR εκδόσεις των Corolla, C-HR και Yaris, με ξεχωριστά χαρακτηριστικά, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.

Εμφανισιακά το Yaris Cross GR Sport διαθέτει νέα σπορ εμπρός μάσκα και στο πίσω μέρος νέο διαχύτη με ειδικό φινίρισμα και διακριτικά λογότυπα της GR. Το σημείο αναφοράς είναι ο ειδικός γκρι χρωματισμός, ενώ υπάρχει η επιλογή της προσθήκης μαύρου χρώματος στην οροφή. Χαρακτηριστικό στην έκδοση αυτή είναι οι νέες ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών με επεξεργασμένο φινίρισμα ώστε να ξεχωρίζουν στο δρόμο.

Toyota Yaris Cross GR Sport

Στο εσωτερικό, τα σπορ καθίσματα διαθέτουν γκρι επένδυση και κόκκινες ραφές, τις οποίες τις συναντάμε στο τιμόνι και στο λεβιέ. Προαιρετικά η επιλογή Ultrasuede μαύρα καθίσματα με δερμάτινες επενδύσεις και κόκκινες ραφές είναι μία ακόμη επιλογή.

Το λογότυπο GR είναι εμφανές στα καθίσματα, στο κουμπί εκκίνησης του κινητήρα και στο τιμόνι. Στις πόρτες και στον πίνακα οργάνων εμφανίζεται επίσης το λογότυπο GR Sport.

Toyota Yaris Cross GR Sport

To Toyota Yaris Cross GR Sport διαθέτει τον ιδιαίτερα αποδοτικό τρικίλυνδρο 1,5 λίτρων Hybrid Dynamic Force κινητήρα. Χάρη στην καύση υψηλής ταχύτητας, η υψηλή αναλογία συμπίεσης 14:1 και τα χειριστήρια θερμοκρασίας και πίεσης βοηθούν τη μονάδα ισχύος να επιτύχει υψηλή θερμική απόδοση της τάξεως του 40%. Μάλιστα, σύμφωνα με την ίδια την Toyota η κατανάλωση καυσίμου και οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα θα είναι στα επίπεδα των Yaris Cross Elegant και Adventure.

Toyota Yaris Cross GR Sport

To μοντέλο βασίζεται στην πλατφόρμα GA-B που έχει χρησιμοποιηθεί για την έκδοση hatchback του Yaris και έχει βραβευτεί το 2021, δίνει στο Yaris Cross GR Sport χαμηλό κέντρο βάρους, ιδιαίτερα άκαμπτο αμάξωμα και ισορροπημένο πλαίσιο. Στο GR Sport μοντέλο, οι επιδόσεις έχουν ενισχυθεί με την επαναρρύθμιση της ανάρτησης, δίνοντας στον οδηγό καλύτερη αίσθηση οδήγησης. Συμπεριλαμβάνονται επίσης ο διζωνικός κλιματισμός, τα θερμαινόμενα μπροστινά καθίσματα, ενώ είναι επίσης εξοπλισμένο με το πακέτο προηγμένων λειτουργιών ενεργητικής ασφάλειας και υποβοήθησης οδηγού, Toyota T-Mate.

Toyota Yaris Cross GR Sport

Η άνεση είναι αυτή που χαρακτηρίζει το νέο μέλος της «οικογένειας» GR της Toyota, μιας κι έχει σχεδιαστεί με αναδιπλούμενο πίσω κάθισμα διαστάσεων 40:20:40 και διαιρούμενη αναδιπλούμενη σανίδα που επιτρέπει στον χώρο φόρτωσης να επεκταθεί από τα 397 λίτρα (με όλα τα καθίσματα σε όρθια θέση) στα 1.097 λίτρα.

Toyota Yaris Cross GR Sport

Το Toyota Yaris Cross GR Sport θα είναι διαθέσιμο για προπαραγγελία στο τρίτο τετράμηνο του 2022.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!