Αλτζενάου: Στα... άδυτα της Hyundai Motorsport

Αλτζενάου: Στα... άδυτα της Hyundai Motorsport

Αλτζενάου: Στα... άδυτα της Hyundai Motorsport
Περισσότερα από 250 άτομα από 32 χώρες εργάζονται στις εγκαταστάσεις, που βρίσκονται κοντά στη Φρανκφούρτη.

Μπορεί τα αποτελέσματα της συνολικής προσπάθειας να φαίνονται στις ειδικές διαδρομές, η δουλειά όμως στη Hyundai Motorsport αρχίζει από το Αλτζενάου. Εκεί βρίσκεται η έδρα του αγωνιστικού τμήματος της κορεάτικης μάρκας.
Οι εγκαταστάσεις έχουν συνολική έκταση 15.564 τ.μ. και χωρίζονται σε δύο τμήματα: το ένα αφορά την εργοστασιακή συμμετοχή της Hyundai στο WRC και το άλλο το Customer Racing, τους ιδιώτες αγωνιζόμενους. Συνολικά, περισσότερα από 250 άτομα από 32 χώρες εργάζονται στη Hyundai Motorsport.

Στους αγώνες του WRC, όπως στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, που συμμετέχει με 3 αγωνιστικά αυτοκίνητα, η ομάδα αποτελείται από 55 άτομα, εκτός από τους οδηγούς των φορτηγών και όσους ασχολούνται με το catering.

Οτ Τάνακ στο Gazzetta: "Τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα στην Ελλάδα"

Αναλυτικά:

Υπάρχουν τα τρία αγωνιστικά πληρώματα (οδηγοί και συνοδηγοί), ο επικεφαλής της ομάδας, ο διευθυντής και ο υπεύθυνος για τις μεταφορές. Επίσης, ο συντονιστής για τα αγωνιστικά πληρώματα κι ένας συντονιστής των πληρωμάτων δοκιμών και πρόβλεψης καιρού.

Την ομάδα συνοδεύουν δύο άτομα που εργάζονται στις Δημόσιες Σχέσεις και ένα στο Μάρκετινγκ. Αυτοί αναλαμβάνουν την ενημέρωση των εκπροσώπων του Τύπου, κάποιες εκδηλώσεις οι οποίες γίνονται κατά τη διάρκεια των αγώνων και ό,τι άλλο προκύψει. Στο χώρο υπάρχουν επίσης ένας φυσικοθεραπευτής και ένας διασώστης.

Από τεχνικής πλευράς, με τη Hyundai Motorsport ταξιδεύουν τρεις αρχιμηχανικοί (ένας για κάθε αυτοκίνητο), τρεις μηχανολόγοι, τρεις μηχανικοί δεδομένων, δύο μηχανικοί κινητήρων και άλλοι 20 μηχανικοί και τεχνικοί. Επιπλέον η ομάδα έχει τρεις μηχανικούς που ασχολούνται με τα αυτοκίνητα των αναγνωρίσεων. Μέλη της ομάδας αποτελούν επίσης ένας μετεωρολόγος και 5 άτομα που ασχολούνται με την ακριβή πρόβλεψη του καιρού. Αποστολή τους να γίνουν οι σωστές ρυθμίσεις και να τοποθετηθούν τα κατάλληλα ελαστικά σε κάθε ειδική του αγώνα.

Στους αγώνες του WRC ταξιδεύουν οι οδηγοί των φορτηγών, το προσωπικό που αναλαμβάνει το catering καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, που για τις ομάδες αρχίζει το Σαββατοκύριακο πριν τον αγώνα, αλλά και ανώτερα στελέχη από την μητρική εταιρεία (από την Ευρώπη αλλά και την Κορέα).

Εκτός από το έμψυχο δυναμικό, η ομάδα φέρνει μαζί της κι έναν μικρό στόλο οχημάτων: Τα τρία αγωνιστικά, τρία αυτοκίνητα αναγνωρίσεων κι ένα εφεδρικό, 4 trailers και άλλα 4 υποστήριξης, 2 βαν για τεχνική υποστήριξη των αυτοκινήτων αναγνωρίσεων και πολλά οχήματα για τις μετακινήσεις όλου του προσωπικού.

Hyundai Motorsport HQ

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!