Νεβίλ στο Gazzetta: «Είμαι σίγουρος ότι το κοινό στο ΟΑΚΑ θα είναι τεράστιο»

Νεβίλ στο Gazzetta: «Είμαι σίγουρος ότι το κοινό στο ΟΑΚΑ θα είναι τεράστιο»

Κώστας Μπιτσικώκος
Νεβίλ στο Gazzetta: «Είμαι σίγουρος ότι το κοινό στο ΟΑΚΑ θα είναι τεράστιο»
Ο Βέλγος οδηγός της Hyundai Motorsport ανυπομονεί για το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις και ειδικά για την υπερειδική στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Στηριζόμενος στην εμπειρία του αλλά και στις δυνατότητες του εργοστασιακού i20 N Rally1 της Hyundai Motorsport, ο Τιερί Νεβίλ έρχεται στην Ελλάδα έχοντας υψηλούς στόχους για το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις. Ο 34χρονος Βέλγος, με συνοδηγό τον Μάρτιν Βίνταγκε, θα προσπαθήσει να σημειώσει στα ελληνικά χώματα την πρώτη του φετινή νίκη στο WRC.

Ο Νεβίλ μίλησε στο gMotion by Gazzetta για την παρουσία του στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, τις δυσκολίες που κρύβει ο αγώνας αλλά και την υπερειδική διαδρομή στο ΟΑΚΑ, το απόγευμα της Πέμπτης 8 Σεπτεμβρίου.

Είχες μία άτυχη στιγμή στο Ράλλυ Βελγίου, τη στιγμή που ήσουν επικεφαλής του αγώνα. Νιώθεις έτοιμος να πολεμήσεις για την νίκη στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις;

Έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο αγώνα. Είδαμε πέρυσι όλα όσα συνέβησαν στην Ελλάδα. Είναι ένα σκληρό ράλλυ τόσο για τα αυτοκίνητα όσο και για τα πληρώματα. Αρκετές ειδικές διαδρομές θα τις κάνουμε μόνο μία φορά, οπότε έχουμε πολλή δουλειά και στις αναγνωρίσεις. Πιστεύω ότι έχουμε τις δυνατότητες να παλέψουμε για τη νίκη. Είναι ξεκάθαρο ότι ο μοναδικός μας στόχος είναι να ανέβουμε στο βάθρο, μετά τη χαμένη ευκαιρία στο Ράλλυ Βελγίου. Οπότε ας δούμε τι θα συμβεί.

Φέτος, όπως πίσω στο 2005 και το 2006, θα διεξαχθεί υπερειδική διαδρομή στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας. Σου αρέσει να οδηγείς μπροστά σε τόσο μεγάλο κοινό;

Σίγουρα, το να οδηγούμε μπροστά σε ένα τόσο μεγάλο κοινό είναι αυτό που αγαπάμε. Ανέκαθεν μου άρεσαν οι υπερειδικές διαδρομές, είναι κάτι που πραγματικά απολαμβάνω. Πρέπει να κινηθείς γρήγορα αλλά και να οδηγήσεις χωρίς λάθη, να έχεις καλές σημειώσεις από τον συνοδηγό. Οι αγώνες ράλλυ πρέπει να πάνε προς τους θεατές, να διεξάγονται ειδικές διαδρομές στα κέντρα των πόλεων και σε μεγάλα στάδια. Είναι κάτι το εξαιρετικό και είμαι σίγουρος ότι το κοινό θα είναι τεράστιο.

Τιερί Νεβίλ ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!