Το MotoGP θα πάει στη Σαουδική Αραβία

Κώστας Παστρίμας
Το MotoGP θα πάει στη Σαουδική Αραβία
Στο μέλλον θα υπάρχει και δεύτερος αγώνας στη Μέση Ανατολή εκτός από το Κατάρ.

Η Dorna Sports υπόγραψε Μνημόνιο Συναντίληψης με τη Saudi Motorsport Company με σκοπό στο μέλλον να γίνει αγώνας MotoGP στη Σαουδική Αραβία. Το σχέδιο είναι να κατασκευαστεί πίστα διαπιστευμένη από τη FIM και τη FIA σε μια -άγνωστη προς το παρόν- τοποθεσία, η οποία θα κάνει τη Σαουδική Αραβία τη δεύτερη χώρα στη Μέση Ανατολή που θα φιλοξενήσει αγώνα MotoGP μετά το γειτονικό Κατάρ.

Δεν έγινε σαφές αν αυτή η νέα πίστα είναι αυτή που σχεδιάστηκε στην περιοχή Κιντίγια κοντά στο Ριάντ, που αναμένεται να αναλάβει τη διεξαγωγή του αγώνα Formula 1 της Σαουδικής Αραβίας τα επόμενα χρόνια, ή μια εντελώς διαφορετική πίστα που θα κατασκευαστεί σε διαφορετική τοποθεσία.

Δεν δόθηκε επίσης χρονοδιάγραμμα για τον πρώτο αγώνα MotoGP στη Σαουδική Αραβία, αλλά το σχέδιο περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός προγράμματος νέων ταλέντων για την προώθηση της ανάπτυξης ανερχόμενων αναβατών στην περιοχή. Ο απώτερος στόχος του Προγράμματος Road to MotoGP θα είναι να υπάρξει στο μέλλον ένας πρωταθλητής MotoGP από τη Σαουδική Αραβία.

Ο πρίγκιπας Χαλίντ μπιν Σουλτάν αλ Αμπντουλά Αλ-Φαϊσάλ δήλωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που επιβεβαιώνουμε την υπογραφή ενός Μνημονίου Συναντίληψης με την Dorna σήμερα, το οποίο περιγράφει ξεκάθαρα τον κοινό μας στόχο να φέρουμε το MotoGP στη Σαουδική Αραβία. Είναι απολύτως λογικό να προσθέσουμε τη μεγαλύτερη σειρά αγώνων μοτοσικλετών στον κόσμο στην ολοένα μεγαλύτερη λίστα μας με αγωνιστικές εκδηλώσεις παγκόσμιας κλάσης. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με την Dorna για να τηρήσουμε την κοινή μας δέσμευση να φέρουμε την κορυφή των αγώνων με δύο τροχούς στη Σαουδική Αραβία και να συνεχίσουμε να παρέχουμε περισσότερες ευκαιρίες και πρωτοβουλίες για να εμπλουτίσουμε τις ζωές όλων των κατοίκων μας».

Ο Καρμέλο Εθπελέτα, Διευθύνων Σύμβουλος της Dorna Sports πρόσθεσε: «Ως το κορυφαίο παγκόσμιο πρωτάθλημα αγώνων πίστας με δύο τροχούς, είμαστε ενθουσιασμένοι με αυτή την ευκαιρία για το MotoGP να επεκτείνει την εμβέλειά του στη Μέση Ανατολή προσθέτοντας ένα ετήσιο Grand Prix στη Σαουδική Αραβία. Η περιοχή είναι μια βασική αγορά για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό και η ζήτηση στο Βασίλειο για εκδηλώσεις αυτού του είδους αυξάνεται, με τις έρευνες να δείχνουν ότι το 80% των Σαουδάραβων θέλουν να δουν περισσότερα στη χώρα τους. Τα τελευταία χρόνια, η Σαουδική Αραβία έδειξε ικανότητα να διοργανώνει μεγάλες παγκόσμιες εκδηλώσεις μηχανοκίνητου αθλητισμού με τα υψηλότερα πρότυπα. Η υπογραφή του Μνημονίου Συναντίληψης κωδικοποιεί την κοινή μας πρόθεση να εξερευνήσουμε περαιτέρω αυτήν την ευκαιρία. Είμαστε βέβαιοι ότι θα βρούμε ένα συναρπαστικό και φιλόξενο νέο σπίτι στο Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας και προσβλέπουμε σε περαιτέρω συνεργασία με την Saudi Motorsport Company για να το πετύχουμε αυτήν την κοινή φιλοδοξία μαζί».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!