Η Alfa Romeo Tonale ζει τον μύθο της στην Ελλάδα

Η Alfa Romeo Tonale ζει τον μύθο της στην Ελλάδα

Κώστας Παστρίμας
Η Alfa Romeo Tonale ζει τον μύθο της στην Ελλάδα
Ο σχεδιαστής της Alfa Romeo Αλέξανδρος Λιώκης αποθανατίζει την Tonale στα ελληνικά νησιά.

Γνωρίζουμε καλά ότι η καινούρια Alfa Romeo Tonale έχει έναν κρυφό ελληνικό «άσσο στο μανίκι» ο οποίος ονομάζεται Αλέξανδρος Λιώκης. Ο κος Λιώκης είναι ο Lead Exterior Designer του νέου SUV της ιταλικής μάρκας και σίγουρα η αισθητική του έχει αρκετές αναφορές από την χώρα μας. Η απουσία περιττών στοιχείων και η επικέντρωση στους όγκους και τις αναλογίες είναι μέρος της φιλοσοφίας του Έλληνα σχεδιαστή.

Ο Αλέξανδρος Λιώκης, εκτός από σχεδιαστής είναι και δεινός φωτογράφος. Βρισκόμενος λοιπόν το καλοκαίρι στην Ελλάδα και τα ελληνικά νησιά, δεν έχασε την ευκαιρία να αποθανατίσει την Tonale κάτω από την λαμπερό ήλιο, με φόντο τη θάλασσα του Αιγαίου, τα μοναδικά νησιά μας και την αξεπέραστη ελληνική φύση.

Alfa Romeo

Ο Αλέξανδρος Λιώκης δήλωσε: «Ήμουν εξαιρετικά ανυπόμονος να δω την Tonale να κινείται κάτω από τον Ελληνικό ουρανό. Ότι είχα φανταστεί κατά τη δημιουργία και εξέλιξη του μοντέλου επιβεβαιώθηκαν με τον καλύτερο τρόπο σε αυτό το πολύ ξεχωριστό φως. Το αυτοκίνητο παραγωγής αποτέλεσε μια εξαιρετικά πιστή εξέλιξη του πρωτοτύπου που είχαμε παρουσιάσει στη Γενεύη. Παρά τις δυσκολίες και τους περιορισμούς που φέρνει η μαζική παραγωγή, είμαστε όλοι πολύ χαρούμενοι στο Centro Stile Alfa Romeo που καταφέραμε να μεταφέρουμε ατόφια την αίσθηση του πρωτότυπου στην Tonale παραγωγής».

Alfa Romeo

Από την Αττική και τις Κυκλάδες μέχρι τα νησιά του Β. Αιγίου, ο φωτογραφικός φακός του κ. Λιώκη αποθανάτισε την πράσινη Tonale. Το Verde Montreal είναι ένα χρώμα που αντλεί την έμπνευσή του από τη θρυλική Montreal του 1967 η οποία είχε παρουσιαστεί ως πρωτότυπο στον Καναδά και έπειτα μπήκε στην παραγωγή.

Alfa Romeo

Ο Έλληνας σχεδιαστής πρόσθεσε: «Οδηγώντας για περισσότερα από 2.500 χλμ. το αυτοκίνητο στην Ελλάδα νιώθω ότι πέρα από την εξαιρετική οδηγική αίσθηση που μου άφησε, εδώ δείχνει πιο όμορφο από οπουδήποτε αλλού στον κόσμο, αν και προφανώς δεν μπορώ να είμαι ο πλέον αντικειμενικός κριτής για αυτό το θέμα. Σίγουρα όμως ήταν μεγάλη ικανοποίηση για εμένα να βλέπω να τραβά στο πέρασμά της τα βλέμματα, να ακούω τα σχόλια του κόσμου και συχνά να έρχονται να μου μιλούν για αυτή».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!