BMW και MINI στο πλευρό των vegan

BMW και MINI στο πλευρό των vegan

Κώστας Παστρίμας
BMW και MINI στο πλευρό των vegan
Το BMW Group ανακοίνωσε ότι από το 2023 θα διαθέτει οχήματα με vegan υλικά στο εσωτερικό.

Η BMW έχει αποδείξει έμπρακτα ότι κινείται με φρενήρεις ρυθμούς προς ένα βιώσιμο και καθαρό μέλλον στις μετακινήσεις παρουσιάζοντας συνεχώς προϊόντα και οχήματα προς αυτήν την κατεύθυνση. Οι Γερμανοί δεν μένουν όμως στα θέματα μηδενικών ρύπων αλλά προχωράνε και ένα βήμα παραπέρα αγκαλιάζοντας ακόμα μεγαλύτερο κομμάτι πελατών με διαφορετικό lifestyle και στάση ζωής απέναντι στην φύση.

Για να έρθει λοιπόν ακόμα ένα βήμα πιο κοντά στον στόχο της απόλυτης βιωσιμότητας η BMW θα λανσάρει από το 2023 μοντέλα τα οποία θα έχουν vegan υλικά στο εσωτερικό τους. Τα μοντέλα θα είναι τόσο της BMW όσο και της MINI με την επιλογή των υλικών να είναι μη ζωικής προέλευσης. Η εισαγωγή ενός νέου υλικού για την επιφάνεια των τιμονιών θα επιφέρει μείωση του ποσοστού των εξαρτημάτων του οχήματος που περιέχουν ίχνη πρώτων υλών ζωικής προέλευσης σε λιγότερο από 1% στα αντίστοιχα οχήματα BMW και MINI.

BMW

Τα υλικά αυτά θα συναντώνται πλέον μόνο σε περιοχές που δεν θα είναι ορατές στον πελάτη, για παράδειγμα σε διάφορες κηρώδεις ουσίες όπως η ζελατίνη που χρησιμοποιείται σε προστατευτικές επιστρώσεις, η λανολίνη στις βαφές, το στέαρ ως πρόσθετο σε ελαστομερή και το κερί μέλισσας ως ρευστοποιητής βαφών. Το γεγονός ότι υπάρχει ένα υψηλής ποιότητας vegan υλικό επιφανειών, με αντίστοιχες ιδιότητες με του πραγματικού δέρματος που χρησιμοποιείτο μέχρι πρότινος στην παραγωγή τιμονιών, αντιπροσωπεύει ένα ακόμα σημαντικό βήμα προς τη μείωση του διοξειδίου του άνθρακα.

BMW

Ο Ούβε Κέλερ, Επικεφαλής Εξέλιξης Αμαξώματος, Επενδύσεων Εξωτερικού, Εσωτερικού στο BMW Group, σχολίασε: «Με ένα τιμόνι κατασκευασμένο από υψηλής ποιότητας vegan υλικό, εκπληρώνουμε τις επιθυμίες των πελατών μας που δεν είναι διατεθειμένοι να κάνουν κανένα συμβιβασμό στην εμφάνιση, την αίσθηση και τη λειτουργικότητα. Το καινοτόμο υλικό αντέχει στη φθορά που προκαλείται από την τριβή, την εφίδρωση και την υγρασία και έχει όλες τις επιθυμητές ιδιότητες του δέρματος».

BMW

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!