Στη ΔΕΘ το νέο Opel Rocks-e

Στη ΔΕΘ το νέο Opel Rocks-e

Κώστας Παστρίμας
Στη ΔΕΘ το νέο Opel Rocks-e
Το ηλεκτρικό όχημα αστικής μετακίνησης της Opel κάνει το ντεμπούτο του στη Θεσσαλονίκη.

Το Rocks-e αποτελεί τη νέα πρόταση της Opel στον τομέα της αστικής μετακίνησης. Το μικρό αυτοκίνητο πόλης είναι διθέσιο, με πολύ ιδιαίτερο στυλ και νεανικές πινελιές που συνοδεύονται από έναν οικολογικό χαρακτήρα με πολύ μικρό ενεργειακό αποτύπωμα. Πρόκειται για μια ακόμα σημαντική πρόταση στη νέα γενιά οχημάτων πόλης με στόχο να αλλάξει ο τρόπος μετακίνησης στο μέλλον.

Το νέο Opel Rocks-e βρίσκεται στη χώρα μας και πραγματοποιεί την πρώτη του επίσημη εμφάνιση στην 86η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Στην Έκθεση βρίσκεται η Opel Σίνης Α.Ε. και με την ευκαιρία της συγκεκριμένης συμμετοχής η Opel Hellas παρουσιάζει το μοναδικό αυτό όχημα.

Opel

Το Rocks-e είναι εξοπλισμένο με έναν ηλεκτροκινητήρα 6 kW ο οποίος είναι ικανός να χαρίσει τελική ταχύτητα 45Km/h στο αυτοκίνητο. Η μπαταρία έχει χωρητικότητα 5,5 kWh με δυνατότητα 75 χιλιομέτρων αυτονομίας στο Rocks-e, ενώ μπορεί να φορτιστεί σε μόλις 4 ώρες σε συμβατική πρίζα. Το αυτοκίνητο έχει μήκος 2,41 μέτρα και πλάτος 1,39 μέτρα (χωρίς τους εξωτερικούς καθρέπτες), ενώ ζυγίζει μόλις 471 κιλά (συμπεριλαμβανομένης της μπαταρίας).

Opel

Στο εσωτερικό, τα δύο καθίσματα είναι έκκεντρα τοποθετημένα, ώστε ο συνοδηγός να έχει αρκετό χώρο στην περιοχή των ποδιών και ο οδηγός να μπορεί να μετακινεί το κάθισμά του εμπρός - πίσω. Παρά τις συμπαγείς διαστάσεις του, το Rocks-e προσφέρει χώρο αποσκευών 63 λίτρων στην περιοχή των ποδιών του συνοδηγού. Ο πίνακας οργάνων είναι λιτός και εστιάζει στα βασικά και απαραίτητα. Χάρη στα μεγάλα παράθυρα, ο οδηγός του Opel Rocks-e απολαμβάνει άριστη ορατότητα προς όλες τις κατευθύνσεις, ενώ η Opel προσφέρει και υπηρεσίες όπως η εφαρμογή «myOpel» που παρέχουν περαιτέρω πρακτικές πληροφορίες.

Opel

Σημαντικό στοιχείο του Rocks-e είναι ότι μπορεί να οδηγηθεί από την ηλικία των 16 ετών με δίπλωμα μοτοποδηλάτου (κατηγορία ΑΜ), ενώ αναμένεται να είναι διαθέσιμο στη χώρα μας στο δεύτερο εξάμηνο του 2023.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!