MINI: Λος Άντζελες - Λας Βέγκας, μια... φόρτιση δρόμος!

MINI: Λος Άντζελες - Λας Βέγκας, μια... φόρτιση δρόμος!

Κώστας Παστρίμας
MINI: Λος Άντζελες - Λας Βέγκας, μια... φόρτιση δρόμος!
Ένα όμορφο road trip στην Ανατολική πλευρά των ΗΠΑ πραγματοποίησε το MINI Cooper SE.

Μια από τις δημοφιλέστερες διαδρομές στον κόσμο και σίγουρα ένα όνειρο πολλών οδηγών είναι η Route 66 στις ΗΠΑ. Η διαδρομή από το Λος Άντζελες με προορισμό το Λας Βέγκας είναι ιδανική για κάθε όχημα, πόσο μάλλον για ένα αμιγώς ηλεκτρικό MINI Cooper SE με τον πανέμορφο σχεδιασμό και την διασκεδαστική οδηγική συμπεριφορά.

Το ταξίδι αρχίζει στην παραλία της Σάντα Μόνικα της Καλιφόρνια όπου το MINI περνάει αθόρυβα από το κέντρο του Λος Άντζελες πριν κατευθυνθεί Βόρεια προς το Σαν Μπερναρντίνο. Κάπου εκεί αρχίζει η διάσημη Route 66 την οποία γνωρίσαμε μέσα από το φιλμ Easy Rider με τους αξέχαστους Πολ Νιούμαν και Ντένις Χόπερ, αλλά και τον θρύλο Τζέιμς Ντίν.

Mini

Στη διαδρομή μέσα από το καταπράσινο ορεινό τοπίο γύρω από το Όρος Μπάλντι, το MINI Cooper SE ξεδιπλώνει όλες τις ικανότητές του. Το MINI αποδεικνύεται απολαυστικό καθώς στρίβει ομαλά, παραμένοντας σταθερό στο δρόμο, χάρη στην μπαταρία ιόντων λιθίου υψηλής τάσης (32,6 kWh μικτή αξία) που βρίσκεται εγκατεστημένη στο πάτωμα, ενώ το σύστημα ανάκτησης ενέργειας, που μπορεί να ρυθμίζεται σε δύο στάδια, επιβραδύνει το αυτοκίνητο με ισχυρή ικανότητα φόρτισης μόλις ο οδηγός σηκώσει το πόδι του από το γκάζι στις στροφές.

Mini

Το σκηνικό αλλάζει όταν περάσουμε το Βίκτορβιλ με την έρημο του Μοχάβε να κατακλύζει την περιοχή. Ευτυχώς, η στάση για φόρτιση διαρκεί μόλις 35 λεπτά για το 80% της μπαταρίας χάρη στο σύστημα φόρτισης του MINI και τον ταχυφορτιστή υψηλής απόδοσης. Οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν πλέον επικίνδυνα, ωστόσο το MINI παραμένει δροσερό χάρη στο σύστημα pre-conditioning, που μπορεί να ενεργοποιεί τον κλιματισμό μέσω της εφαρμογής MINI Connected.

Mini

Πέρα από τα βουνά, ο Interstate 15 οδηγεί Νότια του Las Vegas. Σταματώντας στο επιβλητικό Allegiant Stadium, στην έδρα της ποδοσφαιρικής ομάδας Raiders του Las Vegas Raiders που κέρδισε τρεις φορές το Super Bowl, το MINI Cooper SE μπορεί να φορτιστεί με το καλώδιο φόρτισης Flexible Fast Charger για μία χαλαρή βόλτα στο Λας Βέγκας.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!