Nissan Micra: Αυτονομία 400 χλμ. για το ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης

Nissan Micra: Αυτονομία 400 χλμ. για το ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης

Κώστας Μπιτσικώκος
Nissan Micra: Αυτονομία 400 χλμ. για το ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης
Η επόμενη γενιά του σουπερμίνι θα είναι αμιγώς ηλεκτρική και θα κατασκευάζεται σε εργοστάσιο της Renault.

Εντός του 2023 αναμένεται να αποκαλυφθεί ο διάδοχος του Micra, προκειμένου να κυκλοφορήσει στους ευρωπαϊκούς δρόμους το 2024. Η Nissan ανακοίνωσε τον περασμένο Ιανουάριο ότι ο αντικαταστάτης του μοντέλου της θα βασίζεται στην πλατφόρμα CMF B-EV της Alliance και άρα θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό.

Το νέο ηλεκτρικό όχημα πόλης θα σχεδιάζεται από τη Nissan, όμως υπεύθυνη για την εξέλιξη και την παραγωγή του θα είναι η Renault. Ο διάδοχος του Micra (είναι άγνωστο αν θα διατηρήσει αυτό το όνομα) θα κατασκευάζεται στο συγκρότημα εργοστασίων Renault ElectriCity, στα βόρεια της Γαλλίας. Η ετήσια δυναμικότητα παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων θα φθάσει τα 400.000 μονάδες το 2025.

Το ηλεκτρικό Nissan θα μοιράζεται τεχνολογία με το ηλεκτρικό Renault 5 (όπως το ηλεκτρικό μοτέρ 136 ίππων), το οποίο θα έχει ρετρό σχεδίαση. Σύμφωνα με πληροφορίες, το χαμηλό βάρος του ηλεκτρικού Nissan σε συνδυασμό με το αποδοτικό σύστημα κίνησης, θα του επιτρέπουν να διανύει περίπου 400 χλμ. με μία φόρτιση. Αν κάτι τέτοιο επιβεβαιωθεί, το ηλεκτρικό Nissan θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και εκτός πόλης, δίνοντάς του πλεονέκτημα έναντι του ανταγωνισμού.

Όσο για την τιμή του, η Nissan – όπως και άλλες εταιρείες – θα προσπαθήσει να το λανσάρει κάτω από τα 25.000 ευρώ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!