Η Hyundai επιμένει… ευρωπαϊκά

Η Hyundai επιμένει… ευρωπαϊκά

Κώστας Μπιτσικώκος
Η Hyundai επιμένει… ευρωπαϊκά
Η εταιρεία θα δημιουργήσει ένα νέο Κέντρο Έρευνας, για την ανάπτυξη λύσεων μετακίνησης μηδενικών ρύπων αλλά και εξελιγμένων συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού.

Μπορεί η Hyundai να είναι κορεάτικη μάρκα, όμως εδώ και χρόνια τηρεί την αρχή να κατασκευάζει τα αυτοκίνητα στην ήπειρο όπου τα διαθέτει προς πώληση. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 72% των συνολικών της πωλήσεων το 2021 στην Ευρώπη αφορούσαν αυτοκίνητα που κατασκευάστηκαν στη Γηραιά Ήπειρο.

Και δεν είναι μόνο αυτό. Τα… ευρωπαϊκά Hyundai σχεδιάζονται και εξελίσσονται στην Ευρώπη, ώστε να πληρούν τα αισθητικά και ποιοτικά στάνταρ των Ευρωπαίων. Τώρα η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα επεκτείνει τις εγκαταστάσεις των Τεχνικού Κέντρου (HMETC) στο Ρουσελσχάιμ της Γερμανίας. Το νέο «ολοκληρωμένο Κέντρο Έρευνας» στο Ρουσελσχάιμ θα έχει εμβαδόν 25.000 τ.μ. Η σχεδίασή του θα ολοκληρωθεί εντός του Οκτωβρίου ενώ η κατασκευή του έως τα τέλη του 2024.

Στόχος είναι να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την ανάπτυξη λύσεων μετακίνησης μηδενικών ρύπων (για ηλεκτρικά οχήματα αλλά και υδρογόνου), αλλά και δημιουργίας συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού (ADAS). Βάρος θα δοθεί και στα συστήματα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας (infotainment), τα οποία είναι ιδιαίτερα σημαντικά στα σύγχρονα αυτοκίνητα.

Hyundai Τεχνικό Κέντρο Ευρώπης

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!