Mercedes-AMG C 63 S E Performance: Η νέα C-Class των 680 ίππων (vid)

Mercedes-AMG C 63 S E Performance: Η νέα C-Class των 680 ίππων (vid)

Κώστας Μπιτσικώκος
Mercedes-AMG C 63 S E Performance: Η νέα C-Class των 680 ίππων (vid)
Η νέα δημιουργία της Mercedes-AMG ενσωματώνει υβριδική τεχνολογία που έχει εξελιχθεί στη Formula 1 σε σεντάν και station wagon αμάξωμα.

Κατά την 55η επέτειο από την ίδρυσή της, η AMG παρουσίασε το δεύτερο υβριδικό αυτοκινήτο επιδόσεων μετά το τετράθυρο coupe GT 63 S E PERFORMANCE των 843 ίππων. Η C 63 S E Performance είναι ένα σούπερ οικογενειακό στην μεσαία premium κατηγορία, διαθέσιμο τόσο σε σεντάν όσο και σε station wagon παραλλαγή. Από τις απλές εκδόσεις της C-Class είναι μακρύτερο κατά 8,3 εκατοστά και φαρδύτερο κατά 7,6 εκατοστά.

Το υβριδικό σύστημα της C 63 S E Performance - με τεχνογνωσία από την F1 - αποτελείται από τον ισχυρότερο τετρακύλινδρο κινητήρα παραγωγής, ο οποίος αποδίδει 476 ίππους από 2 λίτρα, αλλά και ένα ηλεκτρικό μοτέρ στον πίσω άξονα. Η συνδυαστική ισχύς ανέρχεται σε 680 ίππους και η ροπή σε 1.020 Nm. Η μπαταρία των 6,1 kWh δεν έχει σχεδιαστεί για μεγάλη ηλεκτρική αυτονομία (ανέρχεται σε μόλις 13 χλμ.) αλλά για δίνει έξτρα δύναμη στον οδηγό.

Mercedes-AMG C 63 S E Performance

Το τετρακίνητο σπορ μοντέλο χρειάζεται μόλις 3,4 δευτερόλεπτα για τη διαδικασία 0-100 χλμ/ώρα, ενώ η μέγιστη ταχύτητα φθάνει τα 280 χλμ/ώρα για το σεντάν και τα 270 χλμ/ώρα για το station (με το προαιρετικό AMG Driver's Package). Υπάρχουν 8 προγράμματα οδήγησης: Electric, Comfort, Battery Hold, Sport, Sport+, RACE, Slippery, Individual. Όπως επίσης λειτουργία drift για παιχνίδι στην πίστα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!