Το πάθος της Alfa Romeo ξεκινάει από το θρυλικό Monte Cassino (vid)

Το πάθος της Alfa Romeo ξεκινάει από το θρυλικό Monte Cassino (vid)

Κώστας Παστρίμας
Το πάθος της Alfa Romeo ξεκινάει από το θρυλικό Monte Cassino (vid)
Η μονάδα παραγωγής αυτοκινήτων Monte Cassino συνεχίζει την κατασκευή των Stelvio και Giulia.

Δύο από τα σημαντικότερα μοντέλα της Alfa Romeo, η Giulia και η Stelvio κατασκευάζονται στο ιστορικό εργοστάσιο Cassino το οποίο βρίσκεται Νότια της Ρώμης. Η συγκεκριμένη γραμμή παραγωγής ξεκίνησε να λειτουργεί από το 1971 και από εκεί έχουν περάσει θρυλικά μοντέλα της μάρκας, αλλά και των FIAT και Lancia. Το 2015 αποφασίστηκε η μονάδα να αναβαθμιστεί σημαντικά προκειμένου να ανταπεξέλθει στις ανάγκες της σύγχρονης τεχνολογίας και να εστιάσει στην παραγωγή premium αυτοκινήτων υψηλών επιδόσεων.

Alfa Romeo - Cassino Plant 1

Η Alfa Romeo αποφάσισε να δημιουργήσει μια σειρά από βίντεο μέσα από τα οποία μας παρουσιάζει τον τρόπο με τον οποίο κατασκευάζονται οι Giulia και Stelvio. Από την αρχή της δημιουργίας των Giulia και Stelvio τέθηκαν οι βασικοί άξονες της στρατηγικής παραγωγής, οι οποίοι είναι η ποιότητα, η προστασία του περιβάλλοντος και η απόλυτη εστίαση στις επιθυμίες του πελάτη. Μέσα από τα βίντεο μαθαίνουμε τα «μυστικά» που οδήγησαν στην επίτευξη των αυστηρών προδιαγραφών που αφορούν στην κατασκευή των δύο μοντέλων.

Alfa Romeo - Cassino Plant 2

Στο πρώτο βίντεο της σειράς η Alfa Romeo μας παρουσιάζει την ρομποτική τεχνολογία και τους αυτοματισμούς στη διαδικασία παραγωγής. Στην περίπτωση της μονάδας Cassino αυτή η πραγματικότητα προχώρησε σε ένα ανώτερο επίπεδο με την εγκατάσταση 1.022 ρομπότ τα οποία αναλαμβάνουν μια σειρά διαδικασιών, από τη διαμόρφωση των μεταλλικών επιφανειών και τις συγκολλήσεις με διάφορους τρόπους, μέχρι τη βαφή.

Alfa Romeo - Cassino Plant 3

Παράλληλα, τα αυτοματοποιημένα συστήματα ελέγχουν και επαληθεύουν τη σωστή ολοκλήρωση των εργασιών, ενώ βελτιστοποιούν την ποιότητα κατασκευής και την ασφάλεια του προσωπικού. Είναι επίσης ιδανική για οχήματα που συνδυάζουν διαφορετικού είδους υλικά, όπως τα δύο κορυφαία μοντέλα της Alfa Romeo που παράλληλα με το χάλυβα αξιοποιούν μεταξύ άλλων το αλουμίνιο, τα ανθρακονήματα και το τιτάνιο.

Alfa Romeo - Cassino Plant 4

Η διαδικασία βαφής και αντιδιαβρωτικής προστασίας πραγματοποιούνται επίσης εντελώς αυτόματα. Είναι τόσο ακριβής που αυτοκίνητα με διαφορετικά χρώματα μπορούν να αποκτήσουν τη βαφή τους έχοντας απόσταση μόλις λίγων μέτρων μεταξύ τους. Παράλληλα με αυτό τον τρόπο μειώνεται, τόσο η κατανάλωση πρώτων υλών, αλλά και νερού με το όφελος να φτάνει το 90% σε σχέση με τις πιο παραδοσιακές μεθόδους βαφής! Όπως είναι φυσιολογικό η μονάδα παραγωγής Cassino είναι εξαιρετική φιλική προς το περιβάλλον. Σημαντικό ρόλο σε αυτό παίζει η τεχνητή λίμνη έκτασης 20.000 τ.μ. η οποία έχει δύο στόχους. Ο πρώτος έχει να κάνει με την προστασία του περιβάλλοντος μέσω της μείωσης κατανάλωσης νερού από το δίκτυο ύδρευσης και ο δεύτερος με την ποιότητα του νερού που χρησιμοποιείται για τη βαφή των αυτοκινήτων.

Alfa Romeo

Η εμπειρία που έχει αποκτηθεί από την κατασκευή των Giulia και Stelvio μέσω της νέας εποχής στην παραγωγή του Cassino, επιτρέπει ένα πλήρως εξατομικευμένο αυτοκίνητο να απαιτεί μόλις 100 ημέρες για την παράδοση του από την παραγγελία. Στην Ελλάδα τα μοντέλα είναι διαθέσιμα με μια ευρεία γκάμα κινητήρων και εκδόσεων εξοπλισμού, με τις τιμές να ξεκινούν από τις 46.600 ευρώ (Giulia) και 53.700 ευρώ (Stelvio).

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!