Opel: Παρουσιάστηκε το νέο Astra GSe (vid)

Opel: Παρουσιάστηκε το νέο Astra GSe (vid)

Κώστας Παστρίμας
Opel: Παρουσιάστηκε το νέο Astra GSe (vid)
Η κορυφαία έκδοση του νέου Opel Astra είναι Plug-in υβριδική και επαναφέρει ένα ιστορικό σήμα για τη γερμανική μάρκα.

Μετά την ανακοίνωση ότι η Opel θα αναβιώσει την ονομασία GSe ως νέα υπο-μάρκα για τα δυναμικά, ηλεκτρικά της μοντέλα, η γερμανική μάρκα έδωσε στη δημοσιότητα πληροφορίες και εικόνες των πρώτων νέων μοντέλων: του νέου Opel Astra GSe και του νέου Opel Astra Sports Tourer Gse.

opel astra gse

To Opel Astra GSe θα διατίθεται σε δύο τύπους αμαξώματος: 5θυρο hatchback και station wagon. Όλες οι εκδόσεις θα παίρνουν κίνηση από το σύγχρονο plug-in υβριδικό σύστημα που γνωρίζουμε και από άλλα μοντέλα της Stellantis. Η απόδοση του συστήματος, που συνδυάζει έναν βενζινοκινητήρα 1,6 λίτρων με έναν ηλεκτροκινητήρα, είναι 225 ίπποι και προσφέρει στο νέο Astra GSe πολύ καλές επιδόσεις, ενώ κρατάει χαμηλά την κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές ρύπων.

opel astra gse

Η έκδοση GSe του νέου Opel Astra είναι σχεδιασμένη να προσφέρει και μεγαλύτερη οδηγική ευχαρίστηση. Η σπορ ρύθμιση του συστήματος διεύθυνσης είναι ειδική για το GSe, ενώ τα ελατήρια και τα αμορτισέρ λαδιού της εμπρός και πίσω ανάρτησης είναι ειδικά ρυθμισμένα όχι μόνο για δυναμική οδήγηση αλλά και για άνεση. Οι αποσβεστήρες διαθέτουν τεχνολογία KONI FSD (Frequency Selective Damping), η οποία επιτρέπει διαφορετικά χαρακτηριστικά απόσβεσης σε υψηλές συχνότητες (έλεγχος ανάρτησης) έναντι χαμηλών συχνοτήτων (έλεγχος σώματος). Οι ρυθμίσεις του ESP είναι επίσης αποκλειστικές για τα μοντέλα GSe, με το όριο ενεργοποίησης να προσαρμόζεται προς τα πάνω για να ταιριάζει με τη δυναμική οδήγηση.

opel astra gse

Δεν είναι μόνο τα τεχνικά χαρακτηριστικά που ορίζουν το νέο Opel Astra GSe. Η αναβάθμιση του μοντέλου συνδυάζεται και με στιλιστικά στοιχεία που το κάνουν να ξεχωρίζει. Εξωτερικά, η σχεδίαση των ζαντών ελαφρού κράματος 18 ιντσών –εμπνευσμένη από το Manta GSe concept– ο μπροστινός προφυλακτήρας και η πρόσοψη και το έμβλημα GSe στην πίσω πόρτα, δεν αφήνουν αμφιβολίες ως προς τη δυναμική του.

opel astra gse

Στο εσωτερικό, η σπορ εικόνα τονίζεται από τα εμπρός καθίσματα με επένδυση Alcantara. Τα καθίσματα αυτά, που φτιάχτηκαν αποκλειστικά για το GSe, επεκτείνουν περαιτέρω τη φήμη της Opel για την ανώτερη εργονομία των καθισμάτων –ειδικά στη συμπαγή κατηγορία του Astra– χάρη στην πιστοποίηση AGR.

opel astra gse

Η ετικέτα GSe της Opel ήταν παραδοσιακά μια συντομογραφία του «Grand Sport Einspritzung» (Grand Sport Injection) όπως στο Opel Commodore GS/E και στο Opel Monza GSE. Το GSe είναι πλέον η κορυφαία, σπορ υπο-μάρκα της Opel, που αντιπροσωπεύει το «Grand Sport electric». Συνδυάζοντας τις έννοιες της «διασκεδαστικής οδήγησης» με την επιλογή της κινητικότητας χωρίς εκπομπές ρύπων, τα μοντέλα Opel GSe θα επαναπροσδιορίσουν την απόδοση Zeitgeist.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!