BMW XM: Σούπερ SUV με έως 748 ίππους

BMW XM: Σούπερ SUV με έως 748 ίππους

Κώστας Μπιτσικώκος
BMW XM: Σούπερ SUV με έως 748 ίππους
Γιορτάζοντας τα 50 χρόνια της, η BMW M παρουσιάζει ένα υψηλών επιδόσεων SUV που ενσωματώνει plug-in hybrid τεχνολογία.

Το πρώτο της μοντέλο με υβριδικό σύστημα plug-in hybrid λανσάρει η BMW M. Στα 50ά του γενέθλια, το σπορ παρακλάδι του Βαυαρού κατασκευαστή δημιούργησε ένα SUV υψηλών επιδόσεων (ή SAV όπως το αποκαλεί η BMW). Η ΧΜ ξεπερνά σε μήκος τα 5,10 μέτρα και σε μεταξόνιο τα 3,1 μέτρα, διαστάσεις που την τοποθετούν στην κατηγορία των μεγάλων, πολυτελών οχημάτων ελεύθερου χρόνου.

Η XM είναι το πρώτο αποκλειστικό μοντέλο της BMW M από την εποχή της θρυλικής Μ1 και αποτελεί την εναλλακτική πρόταση στα υπερπολυτελή SUV που λανσάρουν μάρκες όπως η Lamborghini (Urus), η Aston Martin (DBX 707) και η Ferrari (Purosangue). Εφοδιάζεται με την τετρακίνηση M xDrive, ενώ το πρόγραμμα 4WD Sand είναι ιδανικό για οδήγηση σε… αμμόλοφους.

BMW XM

Το υβριδικό σύστημα της ΧΜ περιλαμβάνει έναν V8 βενζίνης χωρητικότητας 4,4 λίτρων και έναν ισχυρό ηλεκτροκινητήρα, που ενσωματώνεται στο 8άρι κιβώτιο M Steptronic. Ο πρώτος αποδίδει 489 ίππους και ο δεύτερος 197 ίππους, με τη συνδυαστική ισχύ να φθάνει τους 653 ίππους (η μέγιστη ροπή ανέρχεται σε 800 Nm). Το ηλεκτρικό μοτέρ παίρνει ενέργεια από μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 25,7 kWh. Όλα τα παραπάνω μεταφράζονται σε επιτάχυνση 0-100 χλμ/ώρα εντός 4,3 δευτερολέπτων και μέγιστη ταχύτητα 270 χλμ/ώρα.

Αργότερα – και συγκεκριμένα το φθινόπωρο του 2023 – θα προστεθεί μία ακόμα πιο δυνατή έκδοση. Η BMW XM LABEL RED θα γίνει το ισχυρότερο αυτοκίνητο μαζικής παραγωγής της BMW M, με 748 ίππους και 1.000 Nm ροπής!

BMW XM

Το κουμπί M Hybrid στην κεντρική κονσόλα της BMW XM χρησιμεύει για την επιλογή του κατάλληλου προγράμματος λειτουργίας: ELECTRIC για κίνηση χωρίς εκπομπές ρύπων σε αποστάσεις έως 88 χλμ. και ταχύτητα έως 140 χλμ/ώρα, HYBRID και eCONTROL.

Η BMW XM θα κατασκευάζεται από τον προσεχή Δεκέμβριο αποκλειστικά στο εργοστάσιο του Σπάρτανμπεργκ, στη Νότια Καρολίνα. Η άφιξη των πρώτων αυτοκινήτων στις εκθέσεις της BMW θα γίνει την άνοιξη του 2023, με τις σημαντικότερες αγορές να είναι αυτές των ΗΠΑ, της Κίνας και της Μέσης Ανατολής.

BMW XM

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!