Lamborghini: Παρουσιάστηκε η νέα Urus S

Lamborghini: Παρουσιάστηκε η νέα Urus S

Κώστας Παστρίμας
Lamborghini: Παρουσιάστηκε η νέα Urus S
To ανανεωμένο SUV της Lamborghini διαθέτει τον V8 με τους 666 ίππους της Performante.

Η Lamborghini παρουσίασε το face lift της Urus τον Αύγουστο στο Pebble Beach, δείχνοντας τη νέα Performante, που είναι η πιο απόλυτη έκδοση του ιταλικού SUV . Ωστόσο, η πραγματική «βασική» έκδοση του εξαιρετικά δημοφιλούς Super SUV στη είναι αυτή η νέα έκδοση S. Θα είναι η πρώτη φορά που από το εργοστάσιο στη Sant'Agata Bolognese θα βγαίνουν δύο εκδόσεις της Urus.

urus s

Η Urus S έχει τον ίδιο αναβαθμισμένο V8 κινητήρα με τα δύο τούρμπο, χωρητικότητας 4,0 λίτρων, που αποδίδει 666... διαβολικούς ίππους και 850 Nm ροπής. Ωστόσο, δεν έχει υποστεί την ίδια δίαιτα με την Performante, καθώς δεν είναι προσανατολισμένη στις απόλυτες επιδόσεις αλλά στην πολυτέλεια. Επομένως, ζυγίζοντας 47 κιλά παραπάνω, θα είναι λίγο πιο αργή. Πράγματι, η Lamborghini λέει ότι η Performante χρειάζεται 3,3 δευτερόλεπτα για να φτάσει από στάση μέχρι τα 100 χλμ/ώρα, ενώ η S χρειάζεται επιπλέον δύο δέκατα του δευτερολέπτου. Η τελική ταχύτητα παραμένει η ίδια και στις δύο εκδόσεις, στα 305 χλμ/ώρα.

urus s

Αν και οι δύο εκδόσεις μοιράζονται το ίδιο σύστημα μετάδοσης κίνησης, η Urus S εμφανίζεται λίγο πιο εκλεπτυσμένη και πολυτελής από την Perfomante. Για το λόγο αυτόν υπάρχουν διάφορες σχεδιαστικές τροποποιήσεις, όπως ο νέος εμπρός προφυλακτήρα που διαθέτει στάνταρ ποδιά από ανοξείδωτο ατσάλι βαμμένο σε μαύρο ματ. Ο πίσω προφυλακτήρας είναι επίσης νέος και έρχεται επίσης με μαύρο ματ κάτω τμήμα μέσα από το οποίο βγαίνουν οι απολήξεις της εξάτμισης. Άλλες επιλογές περιλαμβάνουν καπό και οροφή από ανθρακονήματα και τροχούς 22 και 23 ιντσών.

urus s

Αναβάθμιση όμως έχουμε και στο εσωτερικό. Αν και η βασική δομή του ταμπλό και του πίνακα οργάνων παραμένουν αμετάβλητα, υπάρχουν πολλές νέες επιλογές διακοσμήσεων και χρωμάτων, όπως το Bi-color Sportivo για όσους θέλουν να κρατήσουν χαμηλούς τόνους και ένα Bi-color Sophisticated επένδυση με πιο έντονες χρωματικές επιλογές αντίθεσης και ραφές.

urus s

Η τιμή προ φόρων της νέας Lamborghini Urus S στην Ιταλία ξεκινάει από 195.538 ευρώ, δηλαδή είναι κατά περίπου 23.000 ευρώ φθηνότερη από την Perfomante.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!