MotoGP: Grand Prix και στην Ινδία το 2023 (vid)

Κώστας Παστρίμας
MotoGP: Grand Prix και στην Ινδία το 2023 (vid)
Άλλος ένας αγώνας προστίθεται στο αγωνιστικό πρόγραμμα του MotoGP που μεγαλώνει διαρκώς.

Δεν πάει πολύ καιρός από την ανακοίνωση ότι το MotoGP και η Ινδία υπέγραψαν μνημόνιο αμοιβαίας κατανόησης, με την προοπτική κάποια στιγμή στο μέλλον να πραγματοποιηθεί grand prix στην ασιατική χώρα. Η προοπτική αυτή μετατράπηκε αμέσως σε απόφαση και στο περιθώριο του GP Ταϊλάνδης ανακοινώθηκε επίσημα ότι από το 2023 θα γίνεται αγώνας MotoGP στην Ινδία.

Η ανακοίνωση μάλιστα έρχεται λίγες μόνο ημέρες μετά την επισημοποίηση ότι του χρόνου θα υπάρχει νέος αγώνας και στο Καζακστάν. Ωστόσο, το πλήρες αγωνιστικό πρόγραμμα του 2023 δεν έχει δημοσιευτεί ακόμα, κάτι όμως που αναμένεται να γίνει άμεσα.

Το MotoGP βρίσκεται σε φάση διαρκούς επέκτασης προς ανατολάς, στην προσπάθειά του να εντάξει στο καλεντάρι σημαντικές αγορές για τη μοτοσικλέτα. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται η συμφωνία με την Ινδία, που έχει διάρκεια επτά ετών. Στην Ινδία, μια χώρα με πληθυσμό σχεδόν 1,4 δισεκατομμυρίων κατοίκων, κυκλοφορούν πάνω από 200 εκατομμύρια μοτοσικλέτες, οπότε η σπουδαιότητά της ως αγορά για όλους τους κατασκευαστές είναι αυταπόδεικτη.

buddh international circuit

Το GP Ινδίας θα διεξάγεται στο Buddh International Circuit, που βρίσκεται στην επαρχία Uttar Pradesh, λίγο έξω από το Νέο Δελχί. Η πίστα αυτή στο παρελθόν είχε χρησιμοποιηθεί για GP της Formula 1, το διάστημα 2011-2013, για οικονομικούς λόγους και κυρίως εξ' αιτίας της τρομερής κρατικής γραφειοκρατίας, δεν συνεχίστηκε παρότι αρχικά είχε συμπεριληφθεί στο καλεντάρι του 2014.

Ο Καρμέλο Εθπελέτα, που είναι ο CEO της διοργανώτριας του Πρωταθλήματος Dorna, δήλωσε: «Είμαστε πολύ περήφανοι που ανακοινώνουμε ότι το Buddh International Circuit θα βρίσκεται στο ημερολόγιο του 2023. Έχουμε πολλούς οπαδούς στην Ινδία και είμαστε ενθουσιασμένοι που μπορούμε να φέρουμε το σπορ κοντά τους. Η Ινδία είναι επίσης μια βασική αγορά για τη βιομηχανία μοτοσυκλετών και ως εκ τούτου, κατ' επέκταση, για το MotoGP ως το κορυφαίο πρωτάθλημα στον κόσμο των δίτροχων. Ανυπομονούμε να αγωνιστούμε στο Buddh International Circuit και ανυπομονούμε να καλωσορίσουμε τους οπαδούς μέσα από τις πύλες για να δουν από κοντά αυτό το απίστευτο σπορ».

Ένας γύρος στο Buddh International Circuit

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!