Nissan: Το Μισισίπι δείχνει το δρόμο του εξηλεκτρισμού

Nissan: Το Μισισίπι δείχνει το δρόμο του εξηλεκτρισμού

Κώστας Παστρίμας
Nissan: Το Μισισίπι δείχνει το δρόμο του εξηλεκτρισμού
Η Nissan γιορτάζει το ορόσημο των 5 εκατομμυρίων οχημάτων στο εργοστάσιο του Μισισίπι των ΗΠΑ.

Το εργοστάσιο Κάντον στο Μισισίπι των ΗΠΑ αποτελεί τα τελευταία 20 χρόνια ορόσημο στη γραμμή παραγωγή της Nissan. Μάλιστα, η εταιρεία πριν από μερικές ημέρες γιόρτασε το τρομερό επίτευγμα των 5 εκατομμυρίων οχημάτων στη συγκεκριμένη μονάδα, ανοίγοντας το δρόμο για την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων, στο πλαίσιο του Nissan Ambition 2030.

Nissan

Η μονάδα του Μισισίπι, τα τελευταία 20 χρόνια έχει αναλάβει τη συναρμολόγηση υψηλής ποιότητας οχημάτων. Η δραστηριότητα ξεκίνησε το 2003 και έκτοτε έχει συμβάλει δυναμικά στην ανάπτυξη της οικονομίας της περιοχής, ενώ κοιτάζοντας το μέλλον η μονάδα θα φέρει δύο ολοκαίνουργια, πλήρως ηλεκτρικά μοντέλα στην αγορά των Η.Π.Α. Περισσότερες από 25.000 θέσεις εργασίες βρίσκονται στη γραμμή παραγωγής του Κάντον, έχοντας συνεισφορά πάνω από 20 εκατομμυρίων δολαρίων σε τοπικούς μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς.

Nissan

Στις ΗΠΑ, το κατασκευαστικό αποτύπωμα της Nissan καλύπτει τη χώρα με σχεδόν 15.000 εργαζόμενους, περισσότερους από 400 συνεργάτες ανταλλακτικών και προμηθευτών και 11 κέντρα διανομής ανταλλακτικών. Συλλογικά, η ομάδα έχει κατασκευάσει περισσότερα από 19 εκατομμύρια οχήματα και 13 εκατομμύρια κινητήρες. Ακόμα και στην εθελοντική εργασία, έχουν δημιουργηθεί ισχυρότατες κοινότητες με σχεδόν 12.000 ώρες εθελοντισμού.

Nissan

Ο Ντέιβιντ Σλίγκερ, αντιπρόεδρος παραγωγής στο εργοστάσιο συναρμολόγησης οχημάτων του Κάντον, δήλωσε: «Αυτή την εβδομάδα, η ομάδα της Canton γιόρτασε ένα σημαντικό ορόσημο για το εργοστάσιό μας, δείχνοντας πόσο μακριά έχουμε προχωρήσει από την ίδρυση της κατασκευής οχημάτων στο Μισισίπι. Η δύναμη της Nissan Canton έχει τις ρίζες της στο ανθρώπινο δυναμικό της, που θα μας οδηγήσει σε νέα ύψη, συνεχίζοντας προς την κατεύθυνση της επανάστασης των EVs για την εταιρεία μας».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!