Nissan: Θα ακολουθήσει το δρόμο της Renault στην ηλεκτροκίνηση

Nissan: Θα ακολουθήσει το δρόμο της Renault στην ηλεκτροκίνηση

Κώστας Μπιτσικώκος
Nissan: Θα ακολουθήσει το δρόμο της Renault στην ηλεκτροκίνηση
Η ιαπωνική εταιρεία θα επενδύσει στις τεχνολογίες ηλεκτροκίνησης των Γάλλων, στο πλαίσιο της Συμμαχίας τους.

Η Συμμαχία Renault Nissan (Alliance) έχει περάσει από… σαράντα κύματα, ιδίως από τη σύλληψη του Κάρλος Γκον στην Ιαπωνία – το Νοέμβριο του 2018 – έως σήμερα. Οι δύο εταιρείες, έχοντας πλέον στον όμιλο και την Mitsubishi, προσπαθούν πλέον να θέσουν τη συνεργασία τους σε νέες βάσεις, με την Nissan να έχει μεγαλύτερη ανεξαρτησία.

Όμως η κερδοφορία της μέσα στο δύσκολο περιβάλλον που έχουν διαμορφώσει τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα και το υψηλό κόστος ενέργειας, περνά από τις συνέργειες με τη Renault.

Όπως ανακοινώθηκε, το Renault Group και η Nissan Motor Co., Ltd. έχουν αρχίσει συνομιλίες σχετικά με αρκετές πρωτοβουλίες, που έχουν ως στόχο την ενίσχυση της συνεργασίας και του μέλλοντος της Συμμαχίας. Σε αυτές περιλαμβάνεται η πρόθεση της Nissan να επενδύσει στον τμήμα ηλεκτροκίνησης της Renault, κάτι που θα αποτελέσει ένα από τα στρατηγικά βήματα της ιαπωνικής μάρκας προς την εφαρμογή του πλάνου Nissan Ambition 2030.

Ήδη έχει ανακοινωθεί ότι εντός του 2023 θα παρουσιαστεί ο διάδοχος του Micra, ένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλα που θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη το 2024. Θα βασίζεται στην πλατφόρμα CMF B-EV της Alliance και θα προσφέρει αυτονομία έως 400 χλμ.

Καθώς η Renault προτίθεται να λανσάρει αρκετά ακόμα ηλεκτρικά μοντέλα τα επόμενα χρόνια (όπως το αυτοκίνητο που θα αναβιώσει το θρυλικό Renault 4), περιμένουμε η Nissan να ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο και να γεμίσει τη γκάμα της με αρκετά EV.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!