Porsche 911 GT3 RS: Μπήκε στο Νίρμπουργκρινγκ και «έσπασε» τα χρονόμετρα (vid)

Porsche 911 GT3 RS: Μπήκε στο Νίρμπουργκρινγκ και «έσπασε» τα χρονόμετρα (vid)

Κώστας Μπιτσικώκος
Porsche 911 GT3 RS: Μπήκε στο Νίρμπουργκρινγκ και «έσπασε» τα χρονόμετρα (vid)
Η σκληροπυρηνική έκδοση της 911 τα πήγε ονειρικά στην… Πράσινη Κόλαση, χάρη στην αγωνιστική τεχνολογία που κουβαλά.

Μπορεί να έχει άδεια κυκλοφορίας στους δημόσιους δρόμους, αλλά βγάζει τον καλύτερο εαυτό της στις πίστες. Φυσιολογικά λοιπόν η νέα Porsche 911 GT3 RS τα πήγε εξαιρετικά στο Νίρμπουργκρινγκ, όπου χρονομετρήθηκε με κάθε επισημότητα. Τα 20,8 χλμ. ολοκληρώθηκαν σε 6:49.328, δηλαδή ήταν κατά 10,6 δλ. πιο γρήγορη από την 911 GT3.

Η GT3 RS εφοδιάζεται με τον 4λιτρο ατμοσφαιρικό boxer κινητήρα, όμως αυτό που δεν χαρακτηρίζει δεν είναι η δύναμη. Όχι βέβαια ότι 525 ίπποι είναι λίγοι, όμως η συγκεκριμένη έκδοση της 911 δανείζεται τεχνολογία που έχει αναπτυχθεί από την Porsche μέσα στις πίστες. Όπως ο περιορισμός του βάρους, το σύστημα ψύξης αλλά και το αεροδυναμικό πακέτο με την τεράστια πίσω αεροτομή. Η κάθετη δύναμη που παράγει στην ταχύτητα των 285 χλμ/ώρα είναι 860 κιλά, τριπλάσια από αυτήν της «απλής» 911 GT3.

Porsche 911 GT3 RS

«Χάσαμε λίγη κάθετη δύναμη λόγω των δυνατών ανέμων, όμως είμαι πολύ ευχαριστημένος από το γύρο. Ειδικά στα γρήγορα κομμάτια της πίστας, η 911 GT3 RS είναι σε δικό της επίπεδο. Αντίστοιχο αυτού κορυφαίων αγωνιστικών αυτοκινήτων», δήλωσε ο Γιοργκ Μπαργκμάιστερ, πρεσβευτής της Porsche και πρώην οδηγός αγώνων, που βρέθηκε πίσω από το τιμόνι της GT3 RS.

Δείτε στο ακόλουθο βίντεο όλο το γύρο της 911 GT3 RS, η οποία έπιασε 289 χλμ/ώρα στο τέλος της μεγάλης ευθείας!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!