Μουντιάλ 2022: Με ηλεκτρικά Hyundai οι μετακινήσεις διοργανωτών και VIP

Μουντιάλ 2022: Με ηλεκτρικά Hyundai οι μετακινήσεις διοργανωτών και VIP

Κώστας Μπιτσικώκος
Μουντιάλ 2022: Με ηλεκτρικά Hyundai οι μετακινήσεις διοργανωτών και VIP
Ως επίσημος συνεργάτης της FIFA, η Hyundai θα παρέχει στους διοργανωτές του Παγκοσμίου Κυπέλλου στόλο από εκατοντάδες οχήματα.

Μία ολοκληρωμένη εμπειρία ηλεκτροκίνησης θα προσφέρει η Hyundai στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ (20 Νοεμβρίου – 18 Δεκεμβρίου). Ως επίσημος εταίρος του FIFA World Cup 2022, η κορεάτικη εταιρεία θα συνεισφέρει στο στόχο η διοργάνωση να καταστεί ανθρακικά ουδέτερη.

Η Hyundai θα παρέχει 226 επιβατικά αυτοκίνητα που είναι φιλικά προς το περιβάλλον, δηλαδή αμιγώς ηλεκτρικά (BEV) και υβριδικά (HEV). Πρόκειται για Hyundai IONIQ 5, Sonata HEV, Tucson HEV, KONA HEV, Genesis G80 EV και GV70 EV, τα οποία θα μεταφέρουν μέλη και επισήμους της FIFA. Επιπλέον 10 ηλεκτρικά λεωφορεία Elec City θα έχουν ως επιβάτες δημοσιογράφους και τεχνικούς.

Η FIFA θα παρέχει ταχυφορτιστές ισχύος 100 και 150 kW στους χώρους στάθμευσης της Ντόχα, για τη φόρτιση των ηλεκτρικών οχημάτων. Παράλληλα, θα υπάρχουν και σημεία όπου τα ηλεκτρικά Hyundai θα παρέχουν ενέργεια στις υποδομές, μέσω της λειτουργίας VL2 (Vehicle-to-Load).

Συνολικά ο διαθέσιμος στόλος της Hyundai Motor για το Παγκόσμιο Κύπελλο αποτελείται από 616 οχήματα, εκ των οποίων τα 446 είναι επιβατικά. «Η Hyundai Motor και η FIFA μοιράζονται την κοινή δέσμευση για να καταστήσουν τη διοργάνωση πετυχημένη στον τομέα της βιωσιμότητας, μέσω της χρήσης καθαρής κινητικότητας», δήλωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Hyundai Motor Company, Γιαεχούν Τσανγκ.

Hyundai Motor World Cup 2022

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!