Toyota: Αναθεωρεί προς τα κάτω το στόχο παραγωγής

Toyota: Αναθεωρεί προς τα κάτω το στόχο παραγωγής

Κώστας Μπιτσικώκος
Toyota: Αναθεωρεί προς τα κάτω το στόχο παραγωγής
Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία αποδίδει στην έλλειψη ημιαγωγών το γεγονός ότι δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στους χρόνους παράδοσης νέων αυτοκινήτων στους πελάτες της.

Προς τα κάτω αναθεωρεί η Toyota τις εκτιμήσεις για παραγωγή οχημάτων τόσο τον Νοέμβριο όσο και συνολικά στο οικονομικό έτος 2023. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ιαπωνικού κολοσσού της αυτοκινητοβιομηχανίας, η έλλειψη ημιαγωγών θα οδηγήσει σε υποχώρηση τον αρχικά εκτιμώμενο όγκο παραγωγής οχημάτων για τον Νοέμβριο. Πλέον υπολογίζεται ότι θα κατασκευαστούν περίπου 800.000 μονάδες, 250.000 στην Ιαπωνία και οι 550.000 στα υπόλοιπα εργοστάσιά της.

Ως αποτέλεσμα, η πρόβλεψη για την ετήσια παραγωγή κατά το οικονομικό έτος 2023 (που λήγει στις 31 Μαρτίου 2023) είναι πλέον χαμηλότερη από την αρχική των 9,7 εκατομμυρίων οχημάτων. Πάντως η Toyota δεν ανέφερε ποια είναι η νέα εκτίμησή της.

«Στην Toyota θα θέλαμε να ζητήσουμε ξανά συγγνώμη για τις επαναλαμβανόμενες προσαρμογές του πλάνου παραγωγής μας, λόγω της έλλειψης ανταλλακτικών που οφείλεται στην εξάπλωση του COVID-19 και για την πρόκληση σημαντικής ταλαιπωρίας στους πελάτες μας, που περίμεναν την παράδοση οχημάτων, στους προμηθευτές και σε κάθε άλλον ενδιαφερόμενο», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Παραμένει δύσκολο να κοιτάξουμε προς το μέλλον, λόγω των επιπτώσεων από την έλλειψη ημιαγωγών και άλλους παράγοντες. Ωστόσο, θα συνεχίσουμε να εξετάζουμε προσεκτικά το θέμα της προμήθειας ανταλλακτικών και θα δουλέψουμε με τους συνεργάτες μας ώστε να εξετάσουμε όλα τα πιθανά μέτρα που θα διασφαλίσουν ότι μπορούμε να παραδώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα οχήματα στους πελάτες μας το συντομότερο δυνατό».

Η Toyota ανακοίνωσε επίσης το πλάνο διακοπής παραγωγής κατά τον Νοέμβριο, σε 8 από τα 14 εργοστάσια που λειτουργεί στην Ιαπωνία.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!