Βραβείο καινοτομίας στη Nissan για το e-Power

Βραβείο καινοτομίας στη Nissan για το e-Power

Κώστας Παστρίμας
Βραβείο καινοτομίας στη Nissan για το e-Power
Η Nissan απέσπασε το βραβείο καινοτομίας στην τελετή του Auto Moto Grand Prix 2022.

Το σύστημα e-Power της Nissan συνεχίζει να κερδίζει το κοινό και τους ειδικούς. Αυτήν τη φορά ήταν το περιοδικό Auto Moto και τα βραβεία που διοργανώνει, στα οποία το σύστημα διέπρεψε και απέσπασε το βραβείο «Καλύτερη Καινοτομία» το 2022. Η απονομή έγινε στο Παρίσι στις 20 Οκτωβρίου και την τιμητική διάκριση παράλαβε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Nissan, Ρισάρ Τουγκερόν.

Το σύστημα e-Power αποτελείται από μια μπαταρία υψηλής απόδοσης που συμπληρώνεται από έναν τρικύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα βενζίνης 1,5 λίτρων με μεταβλητή σχέση συμπίεσης, μια γεννήτρια ισχύος, έναν μετατροπέα και έναν ηλεκτροκινητήρα 140 kW παρόμοιου μεγέθους και ισχύος όπως στα ηλεκτρικά οχήματα της Nissan.

Nissan

Το στοιχείο που κάνει το e-Power να ξεχωρίζει είναι ότι ο βενζινοκινητήρας χρησιμοποιείται αποκλειστικά για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ οι τροχοί τροφοδοτούνται από τον ηλεκτροκινητήρα. Το περιοδικό Auto Moto, ένα σημαντικό μέσο στο χώρο του Ειδικού Τύπου στη Γαλλία, βράβευσε την καινοτόμο τεχνολογία e-Power, που αναπτύχθηκε από τη Nissan και είναι μοναδική στα οχήματά της.

Nissan

Ο Ρισάρ Τουγκερόν, Διευθύνων Σύμβουλος της Nissan Γαλλίας δήλωσε: «Η βράβευση της καινοτόμου τεχνολογίας e-Power αποτελεί φόρο τιμής στην πρωτοποριακή φιλοσοφία της Nissan. Οι δυνητικοί αγοραστές θα λατρέψουν την 100% ηλεκτρική αίσθηση χωρίς να χρειάζεται ποτέ να φορτίσουν το όχημα στην πρίζα. Αυτή η τεχνολογία προσφέρει τα καλύτερα και των δύο κόσμων και αντιπροσωπεύει τα καλύτερα της Nissan, ούσα τολμηρή, πρωτοποριακή και καινοτόμα, ενώ δίνει προτεραιότητα στον οδηγό. Αυτό αντιπροσωπεύει ένα κρίσιμο ορόσημο στη στρατηγική ηλεκτροκίνησης της Nissan».

Nissan

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!