Opel: To νέο Grandland GSe είναι ένα SUV υψηλών επιδόσεων

Opel: To νέο Grandland GSe είναι ένα SUV υψηλών επιδόσεων

Κώστας Παστρίμας
Opel: To νέο Grandland GSe είναι ένα SUV υψηλών επιδόσεων
Το οικογενειακό SUV της Opel είναι το νέο μέλος του «γρήγορου» sub-brant GSe.

Ακολουθώντας τα «χνάρια» των Astra GSe και Astra Sports Tourer GSe, ήρθε τώρα η ώρα για το επόμενο δυναμικό μοντέλο από το νέο εξηλεκτρισμένο sub-brand της Opel: το Opel Grandland GSe.

grandland gse

Τα SUV υψηλών επιδόσεων συνδυάζουν την ταχύτητα ενός σπορ αυτοκινήτου με την ευελιξία και το στιλ. Προσφέρουν δυναμισμό και πρόσφυση σε όλους τους τροχούς και αποτελούν ισχυρό πόλο έλξης για τους υποψήφιους αγοραστές. Αυτή τη στιγμή, προσφέρονται κατά κύριο λόγο στην premium κατηγορία, όμως με το νέο Opel Grandland GSe ένα SUV επιδόσεων θα κάνει σύντομα πρεμιέρα στη δημοφιλή κατηγορία των C-SUV.

grandland gse

«Το νέο Opel Grandland GSe είναι εξαιρετικά δυναμικό, ικανό και με εντυπωσιακή σχεδίαση. Είμαστε σίγουροι ότι θα προσελκύσει πελάτες οι οποίοι, εκτός από ηλεκτροκίνηση, αναζητούν και μια σπορ οδηγική εμπειρία από το SUV τους», δήλωσε ο CEO της Opel, Φλόριαν Χουτλ.

grandland gse

Το νέο Grandland GSe συνδυάζει έναν turbo βενζινοκινητήρα 1.6 λίτρων και δύο ηλεκτροκινητήρες – έναν σε κάθε άξονα – για συνολική ισχύ έως 300 ίππους (221 kW). Το plug-in υβριδικό σύστημα μετάδοσης κίνησης καθιστά το Grandland GSe ένα ηλεκτρικό όχημα με μόνιμη τετρακίνηση, βέλτιστη πρόσφυση και κορυφαία στην κατηγορία επιτάχυνση από στάση. Η επιτάχυνση 0 - 100 km/h ολοκληρώνεται σε 6,1 δευτερόλεπτα, θυμίζοντας επιδόσεις σπορ αυτοκινήτου, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει στα 235 χλμ/ώρα (135 χλμ/ώρα με ηλεκτροκίνηση).

grandland gse

Οι βασικοί πυλώνες για τον δυναμικό χαρακτήρα του Opel Grandland GSe βρίσκονται στη ρύθμιση των συστημάτων ανάρτησης και διεύθυνσης. Με γόνατα McPherson μπροστά και έναν άξονα πολλαπλών συνδέσμων πίσω, το σπορ SUV της Opel διαθέτει πιο σκληρά ελατήρια και αμορτισέρ με τεχνολογία KONI FSD (Frequency Selective Damping), που επιτρέπει διαφορετικά χαρακτηριστικά απόσβεσης με προτεραιότητα στο κράτημα αντί για την άνεση. Ως αποτέλεσμα, το Grandland GSe ανταποκρίνεται άμεσα σε κάθε εντολή του οδηγού.

grandland gse

Η «Bold & Pure» εξωτερική σχεδίαση του Grandland με το Opel Vizor αναδεικνύεται περαιτέρω με στιλιστικά στοιχεία που αποτελούν την υπογραφή GSe, όπως οι ζάντες αλουμινίου 19” οι οποίες είναι εμπνευσμένες από το βραβευμένο πρωτότυπο Manta GSe, ο πίσω διαχύτης και το λογότυπο GSe στην πίσω πόρτα. Ένα ακόμα στοιχείο διαφοροποίησης είναι ότι το Grandland GSe θα διατίθεται προαιρετικά με μαύρο καπό. Στο εσωτερικό, βρίσκουμε τα εμπρός καθίσματα «performance» με επένδυση Alcantara και πιστοποίηση AGR.

Το Opel Grandland GSe αναμένεται στην Ελλάδα τον Μάιο του 2023.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!