Volvo EX90: Το εσωτερικό του ηλεκτρικού SUV με τις δύο ψηφιακές οθόνες (vid)

Volvo EX90: Το εσωτερικό του ηλεκτρικού SUV με τις δύο ψηφιακές οθόνες (vid)

Κώστας Μπιτσικώκος
Volvo EX90: Το εσωτερικό του ηλεκτρικού SUV με τις δύο ψηφιακές οθόνες (vid)
Η νέα ηλεκτρική ναυαρχίδα της Volvo διαθέτει μία τεράστια κάθετη οθόνη για το σύστημα πολυμέσων και μία μικρή στη θέση του πίνακα οργάνων, για παροχή όλων των αναγκαίων πληροφοριών.

Διαφημίζοντάς το ως «το πιο ασφαλές αυτοκίνητο» που κατασκεύασε ποτέ, η Volvo προσφέρει στο ΕΧ90 την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και στον τομέα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας (infotainment). Η σουηδική εταιρεία προσπάθησε να δώσει στον οδηγό του μεγάλου ηλεκτρικού SUV όλη την απαραίτητη πληροφορία με την μικρότερη δυνατή απόσπαση της προσοχής του.

Στο Volvo EX90 μία μεγάλη κεντρική οθόνη (τύπου tablet) δίνει γρήγορη πρόσβαση στην πλοήγηση, τα media και το τηλέφωνο, καθώς και σε ρυθμίσεις και άλλες συνηθισμένες ενέργειες. Το περιβάλλον θυμίζει αρκετά αυτό των μοντέλων της Tesla. Ανάλογα με το αν το όχημα είναι σταθμευμένο ή εν κινήσει, ή ο οδηγός μιλάει στο τηλέφωνο, μία ειδική προσαρμοστική γραμμή μενού προτείνει τις ενέργειες που έχουν περισσότερο νόημα για τη συγκεκριμένη κατάσταση.

Volvo EX90

Για πληροφορίες σχετικές με την οδήγηση, όπως οδηγίες κατεύθυνσης του συστήματος πλοήγησης, ενδείξεις ταχύτητας και αυτονομίας, υπάρχει μία δεύτερη, αρκετά μικρότερη οθόνη πίσω από το τιμόνι, που αντικαθιστά τον παραδοσιακό πίνακα οργάνων. Στόχος είναι να παρέχονται μόνο οι απαραίτητες πληροφορίες, ώστε ο οδηγός να διατηρεί το βλέμμα του στο δρόμο.

«Όλα έχουν να κάνουν με το να σας δίνουμε την κατάλληλη πληροφορία στον σωστό χρόνο», λέει ο Τόμας Στόβιτσεκ, Επικεφαλής Εμπειρίας Χρήστη στη Volvo Cars. «Θέλουμε η εμπειρία οδήγησής σας να χαρακτηρίζεται από προσήλωση, απλότητα και ασφάλεια. Καθώς το αυτοκίνητο αντιλαμβάνεται καλύτερα από ποτέ τόσο εσάς όσο και τον χώρο που το περιβάλλει, μπορούμε να δημιουργήσουμε μία ακόμη πιο ασφαλή κατάσταση, μειώνοντας τη σύγχυση που οφείλεται στα διάφορα προγράμματα, την απόσπαση προσοχής και την υπερπληθώρα πληροφορίας».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!