Audi: Θα λανσάρει μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα από το 2026

Audi: Θα λανσάρει μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα από το 2026

Κώστας Μπιτσικώκος
Audi: Θα λανσάρει μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα από το 2026
Εντός του 2022 θα κάνει πρεμιέρα το Q8 e-tron, διάδοχος του ηλεκτρικού SUV e-tron.

Το 2026 θα αποτελέσει έτος-ορόσημο για την Audi. Αφενός γιατί θα είναι η χρονιά κατά την οποία θα εισέλθει στη Formula 1 εξαγοράζοντας τη Sauber, αφετέρου διότι από τότε θα λανσάρει αποκλειστικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Αυτό σημαίνει ότι κάθε νέο Audi που θα βγαίνει στην αγορά από το 2026 και μετά θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό, όμως θα εξακολουθήσουν να είναι διαθέσιμα για κάποια χρόνια και τα μοντέλα με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Η αποκάλυψη του επόμενου ηλεκτρικού Audi είναι θέμα εβδομάδων. Πρόκειται για το μηδενικών ρύπων SUV, το οποίο αντικαθιστά το e-tron. Θα ονομάζεται Q8 e-tron και θα τοποθετηθεί στην κατηγορία των μεγάλων ηλεκτρικών SUV. Θα προσφέρει σημαντικά μεγαλύτερη αυτονομία (θα ξεπερνά τα 500 χλμ. στην έκδοση με την μεγάλη μπαταρία) και δυνατότητα ταχύτερης φόρτισης από τον προκάτοχό του, ώστε να ανταγωνιστεί τα αντίστοιχα μοντέλα των BMW και Mercedes-Benz.

Audi e-tron prototype

Μία ιδέα για το πώς θα μοιάζει το νέο Q8 e-tron έδωσε πρόσφατα η Audi, με το εικονιζόμενο e-tron prototype που συμμετείχε το Σεπτέμβριο στον αγώνα E-Cannonball του Αμβούργου.

Audi e-tron prototype

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!