Πόλεις «κηρήθρες», με χώρους πρασίνου στο κέντρο και υπόγειους δρόμους

Πόλεις «κηρήθρες», με χώρους πρασίνου στο κέντρο και υπόγειους δρόμους

Πόλεις «κηρήθρες», με χώρους πρασίνου στο κέντρο και υπόγειους δρόμους
Το Hyundai Motor Group παρουσίασε σε συνεργασία με αρχιτεκτονικό γραφείο το όραμα για τις πόλεις του μέλλοντος.

Η Hyundai δεν περιορίζεται στο να κατασκευάζει αυτοκίνητα. Στο βλέμμα στο μέλλον, αναπτύσσει λύσεις κινητικότητας, αλλά και ένα γενικότερο οικοσύστημα μέσα στο οποίοι οι άνθρωποι θα διαμένουν και θα κάνουν δραστηριότητες. Ο κορεάτικος όμιλος σχεδίασε την Έξυπνη Πόλη, σε συνεργασία με το αρχιτεκτονικό γραφείο HyunJoon Yoo.

Αντλώντας έμπνευση από την κηρήθρα, οι πόλεις είναι σχεδιασμένες σε εξάγωνο σχήμα, με τις οικίες να βρίσκονται περιμετρικά και στο κέντρο να υπάρχουν χώροι πρασίνου και δραστηριοτήτων. Τα πολεοδομικά συγκροτήματα «κηρήθρες» θα μπορούν να ενώνονται μεταξύ τους και να σχηματίζουν μεγάλα αστικά κέντρα.

Hyundai Smart Cities

Σύμφωνα με το Hyundai Motor Group και τους συνεργάτες του, το συγκεκριμένο σχέδιο είναι αποδοτικό και καταλαμβάνει το λιγότερο δυνατό χώρο. Προς αυτή την κατεύθυνση, οι δρόμοι θα είναι υπόγειοι και οι μετακινήσεις θα γίνονται με πλήρως αυτόνομα οχήματα. Τα προϊόντα θα μεταφέρονται με τον ίδιο τρόπο σε χώρους αποθήκευσης, από όπου αυτόνομα ρομπότ θα αναλαμβάνουν την τελική παράδοση. Κύρια πηγή ενέργειας θα είναι το υδρογόνο, μέσω του οποίου θα παράγεται ηλεκτρισμός.

Photo Credits: Hyundai Motor Group

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!