smart #1: Πρώτες παραδόσεις για το ηλεκτρικό SUV

smart #1: Πρώτες παραδόσεις για το ηλεκτρικό SUV

Κώστας Μπιτσικώκος
smart #1: Πρώτες παραδόσεις για το ηλεκτρικό SUV
Οι πωλήσεις του smart #1 άρχισαν από την Κίνα, όπου άλλωστε βρίσκεται η γραμμή παραγωγής του. Πότε αναμένεται στην Ελλάδα.

Τα αποτελέσματα των παραδόσεων του νέου smart #1 στην Κίνα κατά τον Οκτώβριο, ανακοίνωσε η μάρκα που ανήκει κατά το ήμισυ σε Mercedes-Benz και Geely. Συνολικά παραδόθηκαν 1.629 αυτοκίνητα, παρουσιάζοντας αύξηση 287% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Το ηλεκτρικό SUV όπως και τα επόμενα μοντέλα νέας γενιάς της smart σχεδιάζονται από την Mercedes-Benz και κατασκευάζονται στην Κίνα.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο τα πρώτα smart #1 πάτησαν επί ευρωπαϊκού εδάφους και συγκεκριμένα στους δρόμους εντός και γύρω από την Λισαβόνα για την πανευρωπαϊκή παρουσίαση του μοντέλου. Το βιβλίο των παραγγελιών άνοιξε πρόσφατα στην Ευρώπη, όχι όμως και στην Ελλάδα.

Η περιορισμένη παραγωγή της αρχικής και συλλεκτικής έκδοσης Launch Edition (μόλις 1.000 αυτοκίνητα θα διατεθούν στην ευρωπαϊκή αγορά) δεν περιλαμβάνει τη χώρα μας. Όπως πληροφορήθηκε το gMotion by gazzetta, η διαθεσιμότητα για την Ελλάδα θα ανακοινωθεί σε επόμενο στάδιο. Ελπίζουμε αυτό να συμβεί εντός του 2023, όταν και θα αυξηθεί ο ρυθμός παραγωγής του ηλεκτρικού SUV.

Στη Γερμανία το συλλεκτικό Launch Edition κοστίζει 46.290 ευρώ, η έκδοση Pro+ 41.490 ευρώ, η Premium 44.490 ευρώ και η σπορ έκδοση Brabus με τους 428 ίππους κοστίζει 48.990 ευρώ.

smart #1

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!