Ξεκίνησαν τα βραβεία για το νέο Opel Astra

Ξεκίνησαν τα βραβεία για το νέο Opel Astra

Κώστας Παστρίμας
Ξεκίνησαν τα βραβεία για το νέο Opel Astra
Το νέο Opel Astra ανακηρύχθηκε «German Compact Car of the Year 2023» από την επιτροπή ειδικών του θεσμού «German Car Awards».

Μπορεί το 2023 να αργεί ακόμα να έρθει ωστόσο οι βραβεύσεις για τα αυτοκίνητα της επόμενης χρονιάς έχουν ήδη ξεκινήσει. Η Opel απέσπασε ένα σημαντικό βραβείο στα German Car Awards καθώς την πρώτη θέση στην κατηγορία Compact Cars πήρε το νέο Astra και μάλιστα με μεγάλη διαφορά από το δεύτερο.

Η ανεξάρτητη επιτροπή ειδικών του θεσμού αποτελείται από 27 μέλη. Αξιολόγησαν στοιχεία όμως την γκάμα των κινητήρων, τον σχεδιασμό, την οδηγική συμπεριφορά και την σχέση αξίας/τιμής, φτάνοντας στο συμπέρασμα ότι το νέο Astra υπερέχει σε όλα. Ιδιαίτερα η εξηλεκτρισμένη έκδοση Plug-In Hybrid με συνολική ισχύ 180 ίππων και ροπή 360 Nm, προσφέρει γνήσια οδηγική απόλαυση με επιτάχυνση 0-100 km/h σε μόλις 7,6 δευτερόλεπτα, ενώ επιτρέπει οδήγηση με μηδενικές εκπομπές ρύπων.

Opel

Σημαντικό ρόλο στην αξιολόγηση έπαιξε η λειτουργία του συστήματος infotainment και των συστημάτων υποβοήθησης οδηγού. Χάρη στο ψηφιακό cockpit Opel Pure Panel με την extra-wide οθόνη αφής, γίνεται εφικτή η νέα διεπαφή HMI (Human-Machine Interface). Προηγμένες τεχνολογίες, όπως οι προσαρμοζόμενοι, αντιθαμβωτικοί προβολείς Intelli-Lux LED Pixel Light με συνολικά 168 στοιχεία LED και τα εργονομικά καθίσματα με πιστοποίηση AGR (Aktion Gesunder Rücken e.V.) για τον οδηγό και τον συνοδηγό, με επιλογή επένδυσης Alcantara, εξασφαλίζουν κορυφαία άνεση σε κάθε διαδρομή.

Opel

Ο Αντρέας Μάρξ, επικεφαλής της Opel στη Γερμανία, δήλωσε: «Το βραβείο «German Car of the Year» στην compact κατηγορία που κατέκτησε το Astra δείχνει για μία ακόμα φορά ότι η νέα γενιά του μοντέλου είναι πραγματικά ανταγωνιστική και συγκεντρώνει τα προσόντα ενός νικητή, από κάθε άποψη».

Opel

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!