Toyota: To νέο Prius είναι προ των πυλών

Toyota: To νέο Prius είναι προ των πυλών

Κώστας Παστρίμας
Toyota: To νέο Prius είναι προ των πυλών
Η Toyota επιβεβαίωσε ότι η μεγάλη αποκάλυψη της 16ης Νοεμβρίου αφορά την πέμπτη γενιά του Prius.

Πριν από λίγες ημέρες η Toyota είχε προαναγγείλει, με μια δημοσίευση στα ιαπωνικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ότι στις 16 Νοεμβρίου έρχεται μια μεγάλη αποκάλυψη, που θα σημάνει την «αναγέννηση των υβριδικών». Ωστόσο, όπως όλες αυτές οι μυστηριώδεις προαναγγελίες, που θέλουν να συγκεντρώσουν όσο γίνεται μεγαλύτερο ενδιαφέρον πριν από την αποκάλυψη του μοντέλου, δεν έδινε περισσότερα στοιχεία πέρα από την ημερομηνία και μέρος του περιγράμματος ενός αυτοκινήτου.

Όσοι είδαμε αυτήν τη δημοσίευση αμέσως σκεφτήκαμε τη νέα γενιά του Toyota Prius, ενός μοντέλου που έχει γράψει τεράστια ιστορία στο χώρο της αυτοκίνησης. Δεν πέσαμε έξω, αφού η Toyota επιβεβαίωσε με νέο ποστ στο ιαπωνικό instagram ότι όντως το νέο Prius είναι το μοντέλο που θα δούμε σε λίγες μέρες.

H πέμπτη γενιά του Toyota Prius θα είναι -παραδοσιακά- υβριδική, με την εταιρεία να το περιγράφει ως «Hybrid Reborn». Το μοντέλο ήταν πάντα πρωτοπόρο όσον αφορά την υβριδική τεχνολογία, επομένως αναμένουμε από τους μηχανικούς της Toyota να βελτιώσουν περαιτέρω την απόδοση του συστήματος μετάδοσης κίνησης, προσθέτοντας παράλληλα τις πιο πρόσφατες τεχνολογικές εξελίξεις.

Πληροφορίες από την Ιαπωνία αναφέρουν ότι το νέο Prius θα βασίζεται σε μία νέα πλατφόρμα, που θα ενσωματώνει στοιχεία και από τις πλατφόρμες της εταιρείας για συμβατικά και ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Εκτός από το κανονικό υβριδικό βενζινοηλεκτρικό, που πιθανότατα θα προσφέρεται από την αρχή, έχουν εμφανιστεί φήμες για ένα υβριδικό υδρογόνο-ηλεκτρικό που θα έρθει το 2025. Το τελευταίο θα μπορούσε να είναι το πρώτο μοντέλο παραγωγής που θα χρησιμοποιεί τον κινητήρα εσωτερικής καύσης υδρογόνου της Toyota, αν και τίποτα δεν έχει επιβεβαιωθεί από τους Ιάπωνες.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!